Vides exiliades: refugiats avui


03 de setembre de 2019. 12:40h.

Els jesuïtes de Mallorca organitzen una conferència del missioner jesuïta Pau Vidal.El missioner jesuïta Pau Vidal Sas, responsable de diferents projectes de cooperació vinculats amb els moviments migratoris dels col·lectius més vulnerables, visitarà Mallorca on durà a terme la conferència Vides exiliades: refugiats avui, aquest dilluns, 9 de setembre, a les 19.30 h en el Col·legi de Monti-Sion (Carrer Monti-Sión, 24 – Palma).

Aquesta xerrada ha estat organitzada pels Jesuïtes a Mallorca, en col·laboració amb el seu col·legi Monti-Sion, Càritas Diocesana de Mallorca i la Delegació de Pastoral Caritativa i Social del Bisbat de Mallorca.

Des que el 1998 arribàs per primera vegada a Àfrica, en Pau ha dut a terme una llarga trajectòria amb el Servei Jesuïta de Refugiats a través de projectes a Libèria, Kenia i Sudan del Sud. Actualment, és el coordinador del projecte de visites al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Fundació Migra Studium, entitat a través de la qual la Companyia de Jesús atén a Barcelona les necessitats dels col·lectius més vulnerables i treballa per sensibilitzar la nostra societat sobre la diversitat cultural i religiosa.

Arquitecte de formació, aquest missioner de 42 anys pertany a la Companyia de Jesús des dels 23 anys i, des de llavors, la seva experiència s'ha centrat en la gestió de projectes i equips en diferents contextos d'emergència humanitària. Com a professional de l'arquitectura també ha dut a terme experiències en projectes comunitaris d'autoconstrucció.

La seva formació teològica com a jesuïta li ha permès així mateix desenvolupar acompanyament espiritual i activitats pastorals. A més, compta amb experiència en activitats de temps lliure en contextos d'exclusió com a monitor i director d'esplai.

Participació a les festes de la Mare de Déu de la Bonanova
Pau Vidal tindrà també una participació molt activa en la celebració de les Festes de la Mare de Déu del barri palmesà de la Bonanova. El dissabte, 7 de setembre a les 19.30 hores, serà l'encarregat de llegir el pregó de festes a la Plaça de l'Església. I el diumenge, 8 de setembre, presidirà la missa al Santuari de la Bonanova.

Més informació:

Bloc personal d'en Pau Vidal: http://enpau.blogspot.com/
Servei Jesuïta de Refugiats: http://jrs.net/en/jesuit-refugee-service/
Fundació Migra Studium: http://www.migrastudium.org/


0 COMENTARIS