Comunicat del Bisbat de Mallorca


22 de març de 2020. 14:30h.

El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, decreta el tancament de totes les esglésies, capelles i llocs de culte.


Una setmana després de la declaració de l'Estat d'Alarma per part del govern d'Espanya, i vist l'agreujament de la situació a causa del contagi del coronavirus, el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, decreta el tancament de totes les esglésies, capelles i llocs de culte per tal d'evitar contactes innecessaris i conseqüentment la propagació dels contagis.

Es tracta d'una passa més, dolorosa però necessària, a les adoptades ja prèviament, que va en la línia de facilitar que la gent es quedi a casa i col·laborar en l'esforç per, units, vèncer la malaltia.

Cal destacar que l'atenció pastoral i espiritual a les comunitats queda assegurada, a través d'altres mitjans telemàtics o via telefònica. Igualment, els serveis assistencials, com Càritas i tants d'altres, continuen oferint els seus serveis i intensificant el treball de seguiment i acompanyament individualitzat a nivell telefònic.

L'acompanyament a les famílies als tanatoris i cementiris es continuarà fent d'acord a les mesures sanitàries i de seguretat que s'hi han establert.

Com ja s'ha indicat anteriorment, a més de seguir potenciant les mostres de solidaritat envers els més necessitats i treballar a favor del bé de tots, es demana als fidels que intensifiquin la pregària, i tractin de seguir la Santa Missa a través d'altres mitjans com la ràdio o la televisió.


8 COMENTARIS
 1. 2020-03-24

  Gràcies señor bisbe, per tancar les esglésies y cuidarnos a tots (católics y no católics). Em venen al cap dos frases de Jesús a l'evangeli per justificar tancar els llocs de culte, tot i que estic segur que ni haurán d'altres millors per ilustrar-ho o entendre-ho: - "Dadle a Dios lo que es de Dios, y al césar, lo que es del césar" Des del meu punt de vista, aquí Jesús ens está dient que com a ciutadans, com a cristians en mig del món, no només hem de complir la llei de Déu (estimarnos) sino també la llei del homes (la del césar); i això dit per Jesús nostre Senyor, vol dir que complir la llei dels homes, si ho fem amb amor, ens santifica i apropa a Déu. - "No tentarás al Señor, tu Dios". Aquesta frase de l'antic testament, que Jesús recorda al dimoni al desert (40 díes confinat al desert, pràctica de la que va néixer la nostra costum de la cuaresma, en la que aquest any estem confinats a casa, preciosa analogía), em recorda que he de fer la voluntat de Déu, i no exigirli a Déu que actui segons jo vull. Si puc quedarme a casa y pregar, veure misa per internet... no hi ha necessitat de jugármela per anar a l'Església i "temptar Déu" a que em protegeixi. No hi ha necessitat. ¿Quants fidels, sense anar més lluny, a la Península, viuen a pobles sense santíssim i tenen misa, amb sort, cada diumenge? Demano perdó per si sembla un comentari "orgullós", amb supérbia de creurem que sé més que ningú, o de voler donar una lliçó. Ho sento. Gràcies senyor bisbe.

 2. 2020-03-23

  Esta medida pone en evidencia muchas cosas. Trasmite el demoledor mensaje de que cuando pasan cosas serias, dejamos de "jugar" en creer en Dios...

 3. 2020-03-23

  Jesús se queda en casa: contigo, conmigo y con todis. #quédateencasa con Él. Gracias.

 4. 2020-03-23

  Es trist veure les esglesies tancates, però això no ha d'impedir la pregària. Se pot pregar des de casa, i com diu el comunicat seguir les misses per diferents mitjans. Els supers estan oberts, on aconseguim aliments si tanquen? Però l'aliment de l'espirit esta en el Senyor i no en un edifici. L'Esglèsia som tots els creients i podem pregar igualment quedant a casa, per que tambe som ciutadans i cal complir les normes civiques.

 5. 2020-03-22

  Mi humilde opinión ,la Iglesias no tendrían que estar cerradas,en tiempo de pandemias es cuando más serca de Dios ,tenemos que estar,ay que seguir una medidas ,y guardar distancias pero la casa de Dios ,no se tendría q cerrar.la humanidad se olvido de que somos ,marionetas en manos de los poderosos..y solo Dios nos puede salvar,rezando de corazón.

 6. 2020-03-22

  Si los supermercados permanecen abiertos para garantizar el alimento del cuerpo ? No debería hacerse lo mismo con la Iglesia y facilitar el culto eucarístico? ? Que hubiera decidido Jesús ?

 7. Muchas gracias por todo la labor y cuidar de todos

 8. 2020-03-22

  En el diàleg amb la Samaritana, Jesús li diu: és ara , que els autèntics adoradors adoraran al Pare en Esperit i en veritat.(Jn 4,23). Gràcies Sr Bisbe .