El Bisbe de Mallorca ha presidit la missa del dia de la Mare de Déu de la Salut, patrona de la ciutat de Palma, a la parròquia de Sant Miquel


09 de setembre de 2020. 15:00h.

Mons. Sebastià Taltavull ha fet una pregària a la Mare de Déu de la Salut, demanant-li esperança i protecció per a tota la societat davant la pandèmia de la Covid-19.El bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, ha presidit la missa del dia de la Mare de Déu de la Salut, patrona de la ciutat de Palma. S'ha celebrat aquest dimarts 8 de setembre a les 19h a la parròquia de Sant Miquel de Ciutat. Mons. Sebastià Taltavull ha pregat a la Mare de Déu de la Salut, en un context d'incertesa i por davant la Covid-19. El bisbe s'ha dirigit als assistents a l'Eucaristia: "En aquest moment que vivim, desconcertant i difícil, hem d'ajudar a les persones a portar-se bé, a pensar amb els altres, a respectar les distàncies, i les mesures higièniques". Ha demanat seny i respecte, ja que "en aquests moments la prioritat és la salut de les persones"

El bisbe de Mallorca ha reconvertit l'homilia d'aquesta missa en pregària. Una pregària del Bisbe Mons. Sebastià Taltavull:


Sota la vostra protecció ens refugiam, oh Santa Mare de Déu, Mare de la Salut, per la dramàtica situació que vivim plena de sofriments i angoixes que oprimeixen el món sencer, a més del nostre poble. Acudim a vós, Mare de Déu i Mare Nostra, i cercam refugi baix la vostra protecció.

Oh Mare de Déu, Mare de la Salut, girau cap a nosaltres els vostres ulls misericordiosos en aquesta pandèmia i consolau els que es troben confusos i ploren per la pèrdua dels seus éssers estimats, de vegades sepultats d'una manera que fer fins i tot l'ànima. Sosteniu aquells que estan angoixats perquè per evitar el contagi no poden estar a prop de les persones malaltes. I donau confiança als que viuen en la por cap a un futur incert tant en les conseqüències sanitàries com en la crisi econòmica i la crisi de manca de treball.

Mare de la Salut, implorau a Déu que aquesta dura prova acabi i que tornem a trobar un horitzó d'esperança, benestar i pau. Com a Canà de Galilea, intercediu davant del vostre Fill, demanau-li que consoli les famílies dels malalts i les víctimes, i que obri els seus cors a l'esperança. Mare Nostra, Mare de la Salut, protegiu als metges, als infermers i infermeres, a tot el personal sanitari, als voluntaris que combaten en primera línia i arrisquen les seves vides per salvar les dels altres. Acompanyau el seu heroic esforç i concediu-los força, bondat i salut.

Manteniu-vos al costat dels qui assisteixen als malalts nit i dia a ca seva, als hospitals i a les residències. Manteniu-nos vius i presents als sacerdots que en sol·licitud pastoral i compromís evangèlic acompanyen als malalts i tracten de sostenir i ajudar a tots. Mare de la Salut, il·lumineu les ments dels homes i les dones de ciència perquè trobin solucions adequades per vèncer el virus. Assistiu, Mare Nostra de la Salut, als governants de la nostra ciutat, de les nostres illes i de l'estat, i a tots els líders de les nacions perquè actuïn amb saviesa, diligència i generositat socorrent als que no tenen allò necessari per viure, i planificant solucions econòmiques i socials de llarg abast i amb un esperit de solidaritat.

Santa Maria, Mare de la Salut, tocau les consciències perquè els doblers utilitzats en l'augment i el perfeccionament de l'armament siguin destinats a promoure estudis adequats per a la prevenció de futures catàstrofes similars. Feis créixer al món el sentit de pertinença a una gran família, prenent consciència d'allò que ens uneix a tots, perquè amb un esperit fratern i solidari puguem sortir amb ajuda de les nombroses formes de pobresa i situacions de misèria que hi ha.

Animau la fortalesa amb la fe, la perseverança al servei i la constància de l'oració. Oh Maria, Mare de la Salut i consol dels afligits, abraçau tots els vostres fills, feis que Déu ens alliberi amb la seva mà poderosa, d'aquesta terrible pandèmia i que la vida pugui reprendre el seu curs normal amb serenitat i amb goig. Ens encomanam a vós, perquè il·lumineu la nostra ciutat que us té per patrona, perquè brilleu en el nostre camí com a font de salut, signe de salvació i esperança. Oh, Clementíssima, oh, Piedosa oh, Dolça Verge Maria, Mare de Déu de la Salut. Amén.0 COMENTARIS