El Telèfon de l'Esperança ha atès 24 persones que telefonaven per temàtica suïcida en el primer semestre del 2020


10 de setembre de 2020. 12:00h.

El 10 de setembre és el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi.El Telèfon de l'Esperança ha atès 24 persones que telefonaven per temàtica suïcida en el primer semestre d'aquest any. A més, ha actuat de forma preventiva amb 127 persones amb factors associats al risc de suïcidi en el primer semestre d'aquest 2020. Un nombre elevat en comparació amb el 2019, quan en tot l'any es varen atendre 154 persones amb factors associats al risc suïcida. El Telèfon de l'Esperança ha presentat aquestes dades coincidint amb la jornada del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi. Segons dades de 2018, 10 persones se suïciden cada dia a Espanya i 200 ho intenten. Així ho ha anunciat el portaveu del Telèfon de l'Esperança de Balears, Lino Salas.

La campanya Et regal una coma, perquè segueixis escrivint la teva història, pretén ajudar a les persones amb idees o crisis suïcides, segons ha explicat la presidenta del Telèfon de l'Esperança de Balears, Antònia Torres. "Aquesta coma per seguir escrivint la història és l'escolta activa que fem des del Telèfon de l'Esperança", ha detallat.

Torres ha explicat que les persones que demanen ajuda al Telèfon de l'Esperança amb temàtica suïcida, es poden classificar en tres grups: aquelles que tenen idees suïcides, les que presenten crisis suïcides i les que es troben en l'acte del suïcidi. La presidenta ha remarcat que, en molts de casos, la soledat és un dels factors afegits a la conducta d'una persona amb intencions de suïcidar-se.

En el que portam de l'any 2020, 1.053 persones han demanat ajuda al Telèfon de l'Esperança, gairebé el doble de les telefonades que reberen l'any passat. Segons el portaveu, Lino Salas, el 60% de les persones agraeixen l'ajuda dels orientadors.


0 COMENTARIS