Lluc ha celebrat la festivitat de la Mare de Déu, tot i que sense la tradicional Diada


14 de setembre de 2020. 11:00h.

El bisbe de Mallorca ha presidit l'Eucaristia del dia de la Mare de Déu de Lluc a la basílica del Santuari i també la del diumenge 13 de setembre, a l'Acolliment.El santuari de Lluc ha celebrat la festivitat de la Mare de Déu de Lluc aquest cap de setmana passat, tot i que s'ha hagut d'adaptar a les restriccions sanitàries imposades per la crisi de la Covid-19. Per això, enguany s'ha prescindit de la tradicional Diada que se celebrava al municipi d'Escorca en motiu de la festa de la Mare de Déu de Lluc. S'ha conservat, únicament, l'acte principal: l'Eucaristia del 12 de setembre, dia de la Mare de Déu de Lluc, a la basílica del santuari. També s'ha celebrat la missa dominical, el 13 de setembre, a l'Acolliment de Lluc.

Ambdues celebracions han estat presidides pel bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, qui ha destacat la importància "de fixar-se i anar a allò essencial". Precisament, la festivitat de la Mare de Déu de Lluc d'enguany, així com moltes altres, han hagut de ser celebrades amb allò essencial. En les homilies de les Eucaristies que el bisbe de Mallorca ha predicat en aquesta festivitat, ha destacat el paper de Maria: una dona que es posa a disposició de Déu i accepta ser la persona que realitzarà el pla de la Salvació. "La Mare de Déu de Lluc, una persona que sent la crida de Déu perquè té el seu cor obert a Déu, i li fa cas, tot i que veu que hi ha dificultats", són les paraules del bisbe a l'homilia.

En el sentit de cercar allò essencial, Mons. Sebastià Taltavull ha destacat: "Anem a Maria, perquè en ella es condensa el resum de tot el que ha de ser un cristià. Amb tantes reivindicacions feministes que tenim en la societat avui en dia, la primera reivindicació feminista la va fer Déu, triant una dona. Déu ha triat com a primera persona, després de Jesús, a Maria, una al·lota capaç de respondre a la seva crida. I és la persona que ha estat posada com exemple de fe per a nosaltres".

El bisbe de Mallorca ha demanat també als participants de la celebració a cuidar la salut dels uns als altres, en el context de pandèmia que vivim, perquè és un problema col·lectiu.

Per altra banda, en la celebració del 12 de setembre a la basílica del Santuari, una nina ha rebut el sagrament de la primera comunió, en l'Eucaristia celebrada per Mons. Sebastià Taltavull.


0 COMENTARIS