El pròxim 17 de gener se celebra la Jornada d'Infància Missionera 2021


12 de gener de 2021. 10:00h.

Els diners recaptats es destinen a projectes infantils dels 1.115 Territoris de Missió. Espanya aportà 2 milions d'euros en la campanya de l'any passatEl pròxim 17 de gener se celebra la Jornada d'Infància Missionera a Espanya. Els diners recaptats a través d'aquesta campanya a tot el món passen a formar part d'un Fons Universal de Solidaritat, que es distribueix per a projectes infantils de les 1.115 diòcesis que són considerades Territoris de Missió. Al 2020 es finançaren 2.800 projectes que han aconseguit que milers de nins i nines: tenguin un refugi on viure, rebin catequesi i sàpiguen que Jesús els estima, puguin aprendre a llegir, tenguin una escola i llibres, puguin menjar i jugar i no hagin de treballar, tenguin medicines i algú que els curi, i aprenguin a ser ells també missioners.

La directora del Secretariat de Missions de la diòcesi de Mallorca, Catalina Albertí, assenyala que «l'any passat amb aquesta campanya es recaptaren 17 milions d'euros en tot el món i Espanya fou el segon país, per darrera d'Alemanya, en l'aportació econòmica, contribuint amb 2 milions d'euros».

Infància Missionera és una xarxa internacional d'infants que, amb la seva pregària i aportacions, ajuden els missioners en el seu treball amb la infància. Amb aquesta Obra Pontifícia, els nins i nines són protagonistes de la missió i recolzen als missioners per a què més de quatre milions d'infants a les missions puguin accedir a l'educació, la salut, la protecció de la vida i la fe. Tot, com a fruit d'un procés de formació missionera diferent a cada país.

Precisament, la campanya d'Infància Missionera va principalment dirigida a les escoles i als grups de catequesi. «A més de l'ajuda econòmica, se cerca la sensibilització dels nins i nines de la nostra societat. Molts no són conscients de la situació en què es troben infants d'altres llocs del planeta, que viuen en la pobresa i són marginats», explica Albertí.

La celebració d'Infància Missionera no és simultània a tot el món. A Espanya se sol celebrar l'últim diumenge de gener, però per evitar fer-lo coincidir amb el Diumenge de la Paraula, instituït pel Papa el 2019, la Conferència Episcopal Espanyola ha acceptat avançar-lo una setmana, de manera que se celebra el proper 17 de gener. El lema d'enguany és Amb Jesús a Natzaret, som família!

Obres Missionals Pontifícies (OMP) és l'instrument oficial de l'Església que s'encarrega del sosteniment dels Territoris de Missió. Una de les quatre obres que formen aquesta institució, anomenada "Obra d'Infància Missionera", és la que organitza aquesta jornada.

A la imatge adjunta trobareu les diferents formes de col·laborar amb la campanya d'Infància Missionera 2021.


0 COMENTARIS