Mons. Sebastià Taltavull: «Siguem una paràbola de goig, d'esperança i d'amor enmig de la situació de pandèmia que vivim»


11 de febrer de 2021. 14:00h.

El Bisbe ha presidit l'Eucaristia en la Jornada Mundial del Malalt, a la qual han assistit els membres de l'Hospitalitat de Nostra Senyora de Lourdes i un centenar de fidelsAquest 11 de febrer, commemoració litúrgica de la Mare de Déu de Lourdes, s'ha celebrat la Jornada Mundial del Malalt. Tot i que habitualment la celebració de l'Eucaristia en aquest dia tenia lloc a la Basílica de Sant Miquel, de Palma, aquesta vegada s'ha celebrat a la Catedral de Mallorca, per mor de la situació sanitària actual, i s'ha pogut seguir en directe per streaming a través de la pàgina web de la Seu. A la celebració, presidida pel bisbe Sebastià hi han assistit els membres de l'Hospitalitat de Nostra Senyora de Lourdes de Mallorca i prop d'un centenar de fidels.

«Els malalts i les persones més vulnerables són presents sempre en la nostra oració, i més especialment des que començà la pandèmia de la Covid-19, que no hi ha hagut celebració en la qual no hem resat pels malalts i els que més en sofreixen les conseqüències», ha expressat el Bisbe en l'homilia. El lema d'enguany de la Jornada Mundial del Malalt és Cuidem-nos mútuament. «És la clau per sortir d'aquesta situació i ara més que mai hem de fer costat als que cuiden dels malalts i als ancians», ha reiterat Mons. Taltavull.

Ha fet especial menció a tots aquells que cuiden les persones malaltes o les més vulnerables: «Hem d'agrair molt als sacerdots, religiosos i religioses, laics i laiques que us dediqueu a l'hospitalitat, o a un voluntariat, o que ajudau a través de l'oració. Hem d'agrair la predilecció que teniu pels malalts». El Bisbe també ha demanat que enmig d'aquesta pandèmia i les seves conseqüències socials, «siguem una paràbola de goig, d'esperança i d'amor».

Al final de la celebració, el delegat de la Pastoral de la Salut, Mn. Josep Adrover, ha agraït també la col·laboració de tots i la tasca que aquesta pastoral i l'Hospitalitat de Ntra. Sra. De Lourdes fan amb els malalts i vulnerables. Avui s'inicia la campanya del Malalt i conclou el VI Diumenge de Pasqua. El tema proposat pel Dicasteri per al Desenvolupament Humà Integral per a aquest any és "De mestre només en teniu un, i tots sou germans" (Mt 23,8), i amb el lema que l'acompanya Cuidem-nos mútuament.

Aquesta jornada, fixada pel papa Sant Joan Pau II el 1992, té com objectiu sensibilitzar el poble de Déu i també les institucions sanitàries catòliques i la societat d'assegurar la millor assistència possible als malalts. També pretén ajudar als malalts a valorar, en el pla humà i sobretot en el sobrenatural, el sofriment. A més, vol fer que les diòcesis, les comunitats cristianes i les famílies religioses es comprometin amb la pastoral sanitària. També, vol afavorir el compromís cada vegada més valuós del voluntariat. Pretén recordar la importància de la formació espiritual i moral dels agents sanitaris, així com també fer que els sacerdots diocesans i regulars comprenguin millor la importància de l'assistència religiosa als malalts.

Fotografies: Catedral de Mallorca


0 COMENTARIS