Presentació d'estendards a la parròquia de Sant Nicolau.


22 de març de 2021. 11:00h.

Dimarts dia 23 de març, a les 19:30 h, a la parròquia de Sant Nicolau hi haurà la presentació dels estendards de Passió.Dimarts dia 23 de març, a les 19:30 h, a la parròquia de Sant Nicolau hi haurà la presentació dels estendards de Passió "vexil·les" recentment restaurats. La presentació serà a càrrec del responsable de Xicaranda: D. Alfredo Claret. La restauració l'ha realitzat l'empresa CYRTA, de Sevilla, empresa més especialitzada en la restauració tèxtil.

Els Estendards de Passió fan part d'una tradició de l'Església a Mallorca relacionada amb la religiositat popular, que consisteix a exposar a cada banda del presbiteri dels temples durant la setmana de Passió, sengles estendards de color violaci que duen pintats en tela els instruments de la Passió del Senyor. Se'n té constància documentada a Mallorca, almenys des del segle XVI.

A l'acte se'n farà la presentació pel rector, Mn. Bernat Oliver, i posteriorment D. Alfredo Claret, responsable de Xicaranda, n'explicarà el procés. També hi participarà Mn. Joan Magraner, vicari de la parròquia. L'acte finalitzarà amb l'adoració del Lignum Crucis i la benedicció.


0 COMENTARIS