Ricardo Mejía, ponent en el Congrés Internacional d'Investigació Educativa


26 de març de 2021. 08:00h.

S'ha celebrat a la Universitat de Salamanca del 24 al 26 de març i retransmès a l'àgora telemàtica.El Dr Ricardo Mejía ha participat en el VI Congrés Internacional d'Investigació Educativa "PALECH", el tema del congrés, que ha congregat als rectors i professors de les universitats d'Espanya i Amèrica Llatina, ha consistit en el tema de la "Transformació Universitària. Reptes i Oportunitats". 

El Dr. Mejía, en representació de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, ​​va impartir la ponència titulada "La importància de la biblioteca en la transformació universitària: conservació i digitalització". Com indiquen els seus organitzadors, es tracta "d'un Congrés Internacional de periodicitat anual per a la presentació, reflexió i difusió dels últims avenços en investigació educativa, inclusió i compromís social". 

En aquesta edició, l'eix vertebrador de l'event ha estat el desafiament de la transformació de les universitats. El professor Mejía va defensar que la biblioteca és el "cor de la universitat" a fi d'enfortir una "societat resilient" del coneixement i la informació, en la qual -davant l'amnèsia digital i la deformació de la memòria històrica- es proposi des del seu si una "nova anàmnesi" de la cultura d'Occident, com a alicient per a una més consolidada maduresa ètica i espiritual, no només dels membres de la comunitat acadèmica, sinó envers els diferents col·lectius socials, especialment envers els més desfavorits.


0 COMENTARIS