"Valora el que tens, combat la desigualtat" vídeo guanyador de la final autonòmica de les Illes Balears del XII Festival de Clipmetratges de Mans Unides


26 de març de 2021. 08:00h.

L'alumnat de l'IES Santa Margalida han guanyat el Premi al Millor Clipmetratge Autonòmic de la Categoria Escoles Secundària i optaran a representar a Balears a la Final Nacional.El vídeo, «Valora el que tens, combat la desigualtat» presentat per l'alumnat de 1r d'ESO i 1r de Batxillerat de l'IES Santa Margalida de Manacor, ha resultat guanyador de la Final Autonòmica de les Illes Balears de la XII edició del Festival de Clipmetratges de Mans Unides en la qual els joves participants havien de defensar, en un curtmetratge d'1 minut de durada, el Dret a la Salut sota el lema «Combat el virus de la desigualtat».

En aquesta XII edició del Festival de Clipmetratges se'ls convidava a reflexionar sobre el Dret a la Salut que, teòricament, empara a tots els éssers humans, encara que una pandèmia com la que estem vivint a tot el món, ens demostra que, l'accés a una sanitat adequada no deixa de ser una quimera per a un elevadíssim percentatge de la població.

830 VÍDEOS QUE DENUNCIEN LA DESIGUALTAT EN L'ACCÉS A la SALUT.

Els 830 clipmetratges rebuts en aquesta XII edició, ens conviden a visibilitzar la desigualtat en l'accés als recursos sanitaris de les persones més empobrides i ens ajuden a defensar el seu dret a la salut.

D'entre tots aquests vídeos, «Valora el que tens, combat la desigualtat» de l'IES Santa Margalida, ha aconseguit el Premi al Millor Clipmetratge de les Illes Balears de la Categoria Escoles Secundària i optarà a representar a la seva comunitat en la gran Final Nacional. Els 17 clipmetratges que resultin guanyadors, en les 17 finals autonòmiques que acabaran el pròxim 9 d'abril, hauran de sotmetre's a una segona votació en la qual el Jurat Nacional seleccionarà els 10 treballs que competiran en la Final Nacional, que tindrà lloc el dia 11 de maig.

Amb aquest vídeo d'un minut els participants mostren la importància de tenir en compte que cal valorar tot allò que tenim el privilegi de posseir, mentre que una cosa tan senzilla com obrir una aixeta i obtenir aigua, als països en vies de desenvolupament és tota una quimera. És un clar exemple que indica que hem de ser agraïts i conscients, que les coses bàsiques són les més importants i que no tots gaudeixen d'elles.

La classe guanyadora, per cortesia del Santander que, un any més, ha fet costat al Festival de Clipmetratges, ha rebut un xec de 200 € per a invertir en material escolar i audiovisual i així continuar desenvolupant la seva creativitat.

La final no s'ha pogut realitzar de manera presencial, a causa de la pandèmia. S'ha notificat als guanyadors de manera virtual. El jurat encarregat de valorar els vídeos han estat Antoni Caimari, Bernat Amengual i José Luis Pedrero.

• Premi al Millor Clipmetratge: «Valora el que tens, combat la desigualtat» (secundària) IES Santa Margalida, Manacor Balears.

• Premi al Segon Millor Clipmetratge: «Les superheroïnes existeixen» (secundària) Col·legi Arcàngel Sant Rafael, Palma Balears.

• Premi al Tercer Millor Clipmetratge: «El dominó de la salut» Col·legi Arcàngel Sant Rafael, Palma

El Festival de Clipmetratges de Mans Unides és una activitat d'Educació per al Desenvolupament que té com a objectiu promoure, fonamentalment entre els joves, la consciència social i el compromís. Els participants presenten a concurs un vídeo d'un minut de durada en el qual plasmen el seu punt de vista sobre el desafiament que suposa acabar amb la fam en el món.

Mans Unides és una Organització No Governamental de Desenvolupament que, des de 1959, lluita contra la pobresa, la fam, la malnutrició, la malaltia i les seves causes. En 2010, va ser guardonada amb el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia.


0 COMENTARIS