La Plataforma REL-I-PÚBLICA ha llençat una iniciativa de recollida de firmes


06 de abril de 2021. 14:00h.

La iniciativa ha estat recollida promoguda pel moviment ciutadà Plataforma rel-i-pública referent a l'assignatura de religió.La Plataforma REL-I-PÚBLICA és un moviment ciutadà apolític i plural de mares, pares, tutors legals i ciutadania, en defensa del Dret de la Infància i la Llibertat a l'hora d'elegir una Educació Pública de qualitat, integral i oberta a tots els coneixements, inclòs el religiós concretat en la matèria de religió.

La iniciativa és resposta en contra del Projecte de Llei d'Educació de la LOMLOE, que, segons la plataforma, té la intenció de tornar a marginar i arraconar de forma injustificada l'assignatura de religió, devaluant-la de nou sense cap fonament educatiu ni pedagògic. Un atac partidista ple de prejudicis antireligiosos, en funció dels mateixos interessos polítics i ideològics d'un laïcisme antireligiós ascendent.

Així es reclama al Govern de les Illes Balears i a l'Estat aquests tres punts:

- Que es dignifiqui l'assignatura de religió amb la seva corresponent assignatura alternativa com a matèria curricular optativa, computable com les altres assignatures dins l'horari lectiu dels Centres Públics d'Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat sense cap tipus de discriminació.

- Que compleixi amb el seu deure garantint l'exercici dels Drets Humans Fonamentals esmentats més amunt i que deixi de jugar de forma irresponsable amb la vida d'una ciutadania plural i amb l'Educació Pública Integral dels nostres Infants i Adolescents.

- Que es compleixi amb els Acords de Cooperació entre les Confessions religioses i l'Estat, establint ponts per un diàleg respectuosos, creatius i competents per arribar a un consens educatiu de qualitat, integral i holístic obert a tots els coneixements amb garanties de futur, pel bé dels nostres Infants i adolescents i per la continuïtat de la vida.

Podeu accedir al manifest en format PDF a la secció multimedia.


0 COMENTARIS