Diumenge de Pasqua 2021


05 de abril de 2021. 19:00h.

Mons. Sebastià Taltavull i Anglada, bisbe de Mallorca, presidí la celebració del Diumenge de Pasqua a la Catedral de MallorcaFesta culminant de l'any litúrgic, en què es commemora la resurrecció de Crist: "Amb l'alegria del Crist ressuscitat als llavis i al cor, els cristians celebram el dia més gran de l'any litúrgic: la Pasqua, el pas de la mort a la vida, l'himne a la Vida per sempre. L'experiència dels apòstols recull allò que moltes vegades hem anunciat i proposat: l'encontre amb Crist ressuscitat. Aquesta és la novetat de la predicació apostòlica, l'anunci de qui ha canviat el curs de la història i li ha donat una orientació definitiva. Avui, una vegada més, acollim i feim nostre l'anunci pasqual, la bona i nova notícia de la Resurrecció del Senyor, fonament i sentit de la nostra fe cristiana. Sabem que, acompanyats per Jesucrist i acollits en el seu amor, som alliberats de tot esclavatge, del pecat, de la mort i de tot mal. La llum de la fe, de l'esperança i l'amor es fa present avui en la nostra vida i vivim el goig de ser fills de Deu, fills en el Fill i germans de tots superant diferències i divisions."

La celebració de l'Eucaristia començà amb la tradicional processió de l'Encontre, que mostra de manera gràfica la reverència de la Mare de Déu al seu Fill ressuscitat. Centenars de persones participaren en aquesta cita, en la qual monsenyor Taltavull animà els cristians de Mallorca a ser testimonis de Crist ressuscitat: "Brots de vida n'hi ha escampats per tot arreu i signes de vida, incomptables, però com que no sempre els veim, ens falta una certesa interior, i és la convicció que Déu pot actuar en qualsevol circumstància, també enmig d'aparents fracassos. Encara que sigui enmig de la situació delicada en què estam, tractem de fer néixer brots de vida que donin notícia que Pasqua és aquí i a pesar de tot. Per això: serà Pasqua quan l'amor a l'altre per ser qui és, independentment d'ideologies, diferències i aparences, ens mou a cercar el millor per la seva vida fins a fer possible l'amistat social que no exclou ningú i la fraternitat oberta a tothom, fent possible una ecologia humana, familiar i social, que respecti la dignitat de cadascú, començant pels més febles i vulnerables, i creï nous vincles de convivència en pau".

Per finalitzar la seva homilia, Mons. Taltavull afegí: "La força de l'Esperit Sant rebuda en el Baptisme, les promeses del qual renovam ara en aquesta festa pasqual, pot fer que tot sigui nou, més encara, si, asseguts en una mateixa taula de germans, compartim el mateix Jesucrist, Pa de Vida per a la salvació del món. Aquest és el goig de la fraternitat que cal promoure i el compromís que assumim els cristians que creim que Crist ha ressuscitat i ho anunciam amb alegria, ardor i convicció. Amb el meu afecte fraternal, vos desitj una feliç i santa Pasqua de Resurrecció!


0 COMENTARIS