CADENA 100 i el món de la música s'uneixen en una gran subhasta solidària per Mans Unides


12 de abril de 2021. 12:00h.

Tot el recaptat es destinarà al projecte solidari de Mans Unides a Mukuru (Kenya).Des d'aquest dimecres i fins al pròxim 17 d'abril, la cadena llança a cadena100.es una subhasta solidària amb objectes personals d'artistes com Pablo Alborán, Vanesa Martín o Fito Cabrales.

El 17 d'abril, en "De sábado con Christian Gálvez" es descobrirà els objectes més valorats pels oïdors.

CADENA 100 no es podia quedar de braços plegats i per això, enguany, en el qual és més important "contagiar solidaritat per a acabar amb la fam", com resa la campanya de Mans Unides aquest 2021, la cadena, al costat del món de la música, ha posat en marxa una gran campanya solidària per a recaptar fons per a un dels projectes que l'organització té en marxa a Mukuru (Kenya). Una manera de poder continuar ajudant-los i abrigallant-los en la gran labor que fan en un dels grans suburbis de Nairobi.

Des d'aquest dimecres 7 des de les 10h i fins a les 13h del pròxim dissabte 17 d'abril, CADENA 100 llança una gran subhasta en col·laboració amb Catawiki que estarà disponible en cadena100.es, en la qual es podrà licitar per objectes personals d'alguns dels artistes més volguts pels oïdors de l'emissora.

La guitarra de Pablo Alborán, una caixa de pintures de Vanesa Martín, una làmina dibuixada de Fito Cabrales, un LP signat de Ed Sheeran, unes aquarel·les d'Alejandro Sanz, quatre quadres de Manolo García, les jaquetes de David Otero i d'Ana Guerra, el llibre de "El Poder de l'Ara" de Melendi i el vestit d'Ana Torroja seran els objectes amb els quals els artistes posaran aquest granet de sorra en aquesta subhasta benèfica.

El món de la música es torna a unir a CADENA 100 en aquest projecte solidari amb aquests articles personals que han anat regalant els artistes en algunes de les seves visites als estudis de la cadena o que han anat recollint Javi Nieves i Mar Amate, els presentadors de "Buenos días, Javi i Mar!" (de dilluns a divendres de 6 a 13h) al llarg d'aquesta temporada.

Quins seran els més valorats i quant es recaptarà per ells es descobrirà dissabte que ve, 17 d'abril, en el programa "De dissabte amb Christian Gálvez" (els dissabtes de 9 a 14 h). Christian Gálvez i Víctor Parrado seran els encarregats de donar el compte enrere i tancar, amb gran emoció, la gran subhasta solidària de CADENA 100. A més, tot el que vagi ocorrent, i els detalls dels objectes pels quals més s'està licitant s'anirà coneixent al llarg d'aquests dies en l'antena i a cadena100.es

El projecte solidari: Mans Unides amb CADENA 100 per la integració social i laboral en Mukuru (Kenya)

L'any passat, Javi Nieves i Mar Amate viatjaven a Mukuru (Kenya) per a conèixer de primera mà la realitat que es viu en un dels suburbis més pobres de Nairobi. Mukuru ha anat expandint-se, sense ordre ni concert, al llarg del riu Ngongo fins a convertir-se en un immens paisatge d'infrahabitatges construïts, bàsicament, amb fang, llautó i uralita, en les quals s'amunteguen centenars de milers de persones que arriben allí fugint d'un futur incert, de la fam, de la pobresa i dels conflictes. A més, la societat patriarcal allí situa a la dona en una situació lamentable i moltes de les famílies depenen de mares abandonades. Allí porten dècades treballant, amb suport de Mans Unides, les germanes de la Caritat. El seu principal objectiu és aconseguir, a través de l'educació i del Centre de Promoció de Mukuru que elles mateixes van fundar, que els carrers deixin de ser el lloc en el qual els somnis d'infància de milers de nens i nenes es topen de cara amb la realitat de la droga, la violència i la prostitució. Les germanes tracten de donar resposta a dues situacions que afecten la població jove: la falta d'escolarització i l'estigma dels nens amb discapacitats físiques i mentals.

"El Centre de Promoció ha crescut sense parar fins a constituir-se en un projecte d'atenció i desenvolupament modèlic en aquesta zona, amb el qual a més s'ha facilitat la vida de milers de nens, joves i adults, que, sense aquest suport, no tindrien l'oportunitat de sortir de la pobresa", explica Inés Pan de Soraluce, coordinadora de projectes de Mans Unides a Kenya.

Com la demanda és gran i les aules s'han quedat petites, el projecte que donaran suport a les persones que col·laborin en aquesta subhasta solidària, permetrà ampliar les instal·lacions de l'escola de restauració i el centre de tractament per a nens amb discapacitat amb aules de teràpia i rehabilitació.

Per a Clara Pardo, presidenta de Mans Unides, "aquesta subhasta és una gran ocasió no sols per a donar a conèixer el treball que fem des de fa 62 anys, sinó per a fer arribar el nostre missatge de solidaritat i compromís a moltes persones a les quals, d'una altra manera, potser no arribaríem. Agraïm enormement la generosa implicació de tots els que han posat el seu granet de sorra perquè el que s'aconsegueixi en aquesta subhasta arribi a milers de quilòmetres convertit en educació i oportunitats".


0 COMENTARIS