Sor Assumpció de Maria, 76 anys de vida al Monestir de Sant Bartomeu


27 de abril de 2021. 10:00h.

Va entrar als 20 anys al monestir, des dels Hostalets de Palma.Amb goig, al Monestir de sant Bartomeu (Inca), s'han celebrat els 76 anys de professió de Sor Assumpció de Maria.

Ella, de nom Josepa Fiol Oliver, va néixer a la barriada dels Hostalets de Palma, el dia 17 de març de l'any 1923, per tant, té en aquests moments 98 anys i es troba bé de salut. Va entrar a la vida monàstica als 20 anys d'edat, l'any 1943, un any després va fer el noviciat i l'any 1945 als 22 anys els primers vots i des d'aleshores viu a Inca entre nosaltres. Són 76 anys de vida com a consagrada a l'Orde de sant Jeroni i ella mateixa diu que li han passat volant. En aquests anys hi ha hagut molts de canvis a Inca i en la gent, ens diu.

La Comunitat actual de les monges Jerònimes d'Inca està composta per Sor Maria del Santíssim Sagrament Ballester, la darrera monja de clausura d'Inca; Sor María Dolores Gualda, que va venir fa uns anys des del monestir de Santa Elisabet de Palma; la Mare Priora, Sor Teresa Escartín, de Navarra, que fa molts d'anys és la Priora i cuida les seves germanes ja majors i delicades de salut i Sor Assumpció de Maria Fiol, dels Hostalets de Palma. Elles segueixen les passes de la Venerable Sor Clara Andreu (1596-1628), com tantes altres monges que han estat al monestir inquer. Sor Clara, que es va santificar en aquest lloc i morí molt jove en fama de santedat que encara continua avui. Són ben conscients de la situació actual i viuen el dia a dia amb tranquil·litat. No les inquieta gaire el seu futur, "estarem a Inca fins que Déu voldrà", diu la Mare Priora.

Està contenta de la decisió que va prendre en el seu dia, en cap moment s'ha penedit d'haver entrat de monja a Sant Bartomeu, des que el va conèixer li va agradar molt el lloc. Ha complert més de 75 anys de vida religiosa i ha estat una dona senzilla i treballadora. Ha fet feina dins la cuina del monestir, dins l'hort, que havien de cuidar per l'aliment de les monges, a prop de 30. També cuidava els animals que tenien: conills, gallines, etc. També ajudava a la infermeria i aquí on necessitaven una mà, ella sempre estava disposada per donar una mà i ajudar les seves germanes.

L'any passat, amb motiu dels seus 75 anys com a monja de clausura, va rebre una Benedicció del Papa Francesc, que la va omplir de goig i d'alegria.

Ara passa moltes hores del dia resant per la ciutat d'Inca que tant estima, acompanyada de Sor Maria del Santíssim. La Priora diu que, quan han acabat les tasques de la Missa i el berenar, elles dues resten serenes a la presència del Senyor en pregària.


0 COMENTARIS