La vida contemplativa torna al Monestir de la Immaculada Concepció, antic Palau Reial de Sineu


04 de juny de 2021. 18:00h.

Mons. Sebastià̀ Taltavull va visitar la vila, per presentar directament als feligresos aquesta grata notícia.L'endemà̀ de la Jornada Pro Orantibus, dedicada als monjos i monges de vida contemplativa, el Bisbat de Mallorca va tenir el goig d'anunciar la presència d'una nova congregació́ a la Diòcesi. Les Filles de la Sagrada Família ocuparan properament el monestir que deixaren les concepcionistes a Sineu l'any 2016.

El bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià̀ Taltavull, va visitar l'església parroquial de Santa Maria de Sineu el dijous dia 3 de juny, per presentar directament als feligresos de la vila aquesta esperada i grata notícia. En l'acte també van participar el cònsol de Colòmbia, Rafael Guillermo Arismendy, el batle de Sineu, Bartomeu Mulet, i el rector, Guillem Feliu.

El Palau Reial, construït a principis del segle XIV a la primera vila de la part forana (Sineu) per Jaume II, fou cedit com a monestir a la dècada dels vuitanta del segle XVI per Felip I (II de Castella) a l'Orde de la Immaculada Concepció́, institut contemplatiu femení d'inspiració́ franciscana fundat per santa Beatriu de Silva al segle XV, que hi ha mantingut la vida monàstica fins a temps molt recents.

Les Filles de la Sagrada Família són una congregació́ d'origen colombià̀ amb dues rames: de vida contemplativa i activa, respectivament, que tenen prevista l'arribada a Mallorca. Unes al Monestir de la Immaculada Concepció́ del Palau de Sineu, i les altres al servei d'un grup de parròquies a determinar.


0 COMENTARIS