Solemnitat del Corpus Christi a la Catedral de Mallorca


06 de juny de 2021. 11:00h.

L'eucaristia, presidida pel bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, fou precedida per les vespres solemnes.Un any més, la Catedral de Mallorca es vestí de gala per celebrar la solemnitat del Corpus Christi. L'eucaristia, presidida pel bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, fou precedida per l'exposició del Santissím i el cant de vespres solemnes amb l'assistència d'un gran nombre de fidels. "Avui, en la diada del Corpus dedicada a la Caritat, és bo que contemplem que la seva font. la font de la caritat, es troba en la taula de l'Eucaristia, lloc on experimentam la força de l'amor de Déu en l'entrega de Jesús a la creu i en el seu triomf sobre el pecat i la mort en la resurrecció", afirmà el prelat en l'homilia.

El Corpus Christi és una solemnitat que s'escau el dijous en què s'acompleixen deu dies de la Pasqua de Pentecosta o Pasqua Granada, dedicada al misteri de l'Eucaristia. Per això és un dia en què és dona una importància especial a l'adoració del Santíssim, que és exposat a la custòdia.

La conseqüència immediata de l'Eucaristia és, per tant, l'exercici de la caritat, i a aquest aspecte dedicà gran part de la seva homilia Mons. Taltavull: "El Catecisme de l'Església Catòlica diu que «l'Eucaristia compromet a favor dels pobres. A fi de rebre veritablement el Cos i la Sang de Crist lliurats per nosaltres, hem de reconèixer el Crist en els més pobres, germans seus»", i incidí també en la crisi creada entorn de la Covid-19: "Enguany i per mor de la pandèmia aquesta necessitat d'ajuda s'ha multiplicat, s'han atès 11.355 persones, un 49% més que l'any anterior, però al mateix temps també ha crescut el voluntariat a tots els indrets de la nostra illa, i ha augmentat molt la generositat a través d'aportacions personals, familiars, institucionals, la majoria de les quals de forma anònima".

I continuà: "També la solidaritat té dret a globalitzar-se i superar totes les barreres i els obstacles quan l'egoisme i la irresponsabilitat s'hi interposen. Com diu el lema d'enguany de Càritas «Serem més Poble!», i ens convida a canviar l'estil de vida, a canviar la mirada, a compartir el propi temps, a no passar de llarg".

Per finalitzar la seva homilia recordà les seves paraules inicials de com el fet és que l'Eucaristia ens fa entrar en la intimitat de l'encontre amb Jesucrist: "Com ara ho farem a l'Eucaristia, partirem el Pa, ens el repartirem perquè en puguem menjar tots, i així compartirem allò més sagrat, que és Jesús viu, ressuscitat, aliment per al nostre caminar cristià i que ens projecta a la vida eterna. Això és el que ens ha d'inquietar santament i ha de preocupar la nostra consciència, fent-nos de cada dia més sensibles, més solidaris, més caritatius, com Jesús ho ha fet, fent-se servidor de tots, donant-nos vida i amb abundància".

Actualment la processó del Corpus Christi de la Seu se celebra el diumenge següent al dia del Corpus. El seguici pels carrers de Ciutat presidit per la Sagrada Forma exposada a la custòdia se substituí per segon any consecutiu, a causa de les restriccions sanitàries en vigor, per una senzilla processó a l'interior del temple.


0 COMENTARIS