Ses majestats els reis i les seves filles visitaren el Santuari de Lluc


06 de agost de 2021. 10:00h.

El bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, el prior del Santuari de Lluc, Mn. Marià Gastalver, i l'equip que gestiona i atén pastoralment el Santuari de Lluc reberen la família reial.Ses majestats els reis i les seves filles, la princesa d'Astúries i la infanta Sofia, visitaren el Santuari de Lluc, el passat dimecres dia 4 d'agost.

A la seva arribada a la basílica del Santuari de Lluc, foren rebuts pel bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull; el prior del Santuari de Lluc, Mn. Marià Gastalver, i l'equip que gestiona i atén pastoralment el Santuari de Lluc, Mons. Antoni Burguera i Mn. Antoni Moreno.

Tot seguit, accediren a l'interior de la basílica, on el prior del Santuari els mostrà la imatge de la Mare de Déu de Lluc que presideix l'altar, i a continuació el cor de l'escolania dels Blauets de Lluc, situat en el presbiteri, interpretà la salve montserratina. Dita l'oració conclusiva pel bisbe, Mons. Taltavull, i després de la interpretació de dues peces musicals, finalitzà la visita al Santuari. Dos blauets regalaren, en nom de l'escolania, dos siurells en forma de blauet a la princesa Elionor i a la infanta Sofia.

Posteriorment a la visita al santuari marià, En Felip, Na Letícia i les seves filles, a la plaça del bisbe Campins, signaren en el llibre d'or del Santuari i els fou lliurat un llibre de tema lucà. A continuació, sortiren cap a la plaça del Lledoner centenari i iniciaren l'ascens a la ruta del pujol de la Trobada. En arribar al monument del tercer misteri, pogueren contemplar la vista panoràmica de la serra de Tramuntana i de la vall d'Albarca, finalitzant-hi el recorregut.

Abans de la visita al centre espiritual de l'illa, els reis havien visitat el Centre d'Interpretació de la serra de Tramuntana de Ca s'Amitger per conèixer les peculiaritats de la Serra, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, on foren rebuts per la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol; el president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomas; la delegada del Govern a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, Aina Calvo; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el batle d'Escorca, Antoni Solivellas, entre d'altres autoritats.

Més tard, ses majestats els reis i les seves filles s'adreçaren a l'Ajuntament d'Escorca, on, després de rebre la salutació de la corporació municipal a la sala de plens, signaren en el llibre d'honor, posant final així a la visita.


0 COMENTARIS