55 esglésies de Mallorca exposaran els llits de la Mare de Déu amb motiu de la solemnitat de l'Assumpció


11 de agost de 2021. 00:00h.

El web www.assumpciodelamarededeu.net compila informació i documentació sobre les obres que s'hi exposaran del 13 al 30 d'agost.El Departament de Patrimoni del Consell i el Bisbat de Mallorca impulsen un any més un programa per donar a conèixer la tradició ancestral dels monuments en honor a la Mare de Déu que es munten arreu de l'illa el mes d'agost. A l'edició d'enguany d'exposició de llits de la Mare de Déu, hi participen 55 esglésies de Mallorca (42 de la part forana i 13 de Palma) que exhibiran imatges de la Mare de Déu morta amb motiu de la solemnitat de l'Assumpció el 15 d'agost.

Gràcies a la col·laboració del Consell de Mallorca i el Bisbat es difon aquesta tradició que suposa la festa per excel·lència que envolta la Mare de Déu, amb l'objectiu de preservar-la i garantir-ne la continuïtat.

El projecte de l'Assumpció de la Mare de Déu es canalitza en el web www.assumpciodelamarededeu.net, un espai digital on s'hi pot trobar tot el programa cultural de la festivitat, horaris de les esglésies i convents que exposen documents, catàlegs, informació general i, a més, compta amb un apartat multimèdia amb vídeos relacionats amb la celebració.

L'espai web conté un avís sobre les mesures sanitàries que s'han de complir per visitar els Llits de la Mare de Déu, així com enllaços a documents del Consell i del Bisbat sobre la mateixa qüestió per tal de garantir la salut pública.

Entre les iniciatives organitzades al voltant de la celebració de l'Assumpció hi ha la presentació del llibre La Mare de Déu d'agost a Sencelles. Història, patrimoni i festa, de Jordi Llabrés i Sans i Miquel Àngel Moncada i Batle el dijous 12 d'agost, a les 20 h, a la parròquia de Sant Pere de Sencelles. També s'hi projectarà el vídeo Alfabegueres i bellveures en el monument assumpcionista de Sencelles, de Gabriel Carrió, Marilén Mayol i Gemma Contador, editat pel Consell de Mallorca i el Bisbat de Mallorca.

També s'ha programat una mostra de peces vinculades a la iconografia de l'Assumpció dins l'exposició permanent del Museu de Mallorca, que romandrà oberta de dimarts a diumenge, de 9 a 14 h, i la inauguració, dimarts 10 d'agost, a les 20 h, de la instal·lació "Letanía" a càrrec de Tomàs Pizà a l'església dels Sagrats Cors (carrer de Sant Gaietà, 9, Palma). La mostra romandrà oberta de l'11 al 18 d'agost, d'11 a 13 i de 18 a 20 h.

Dimarts 17 d'agost, a les 20 h, celebració de la Festa de l'Esplendor de la Mediterrània i entrega del guardó per retre homenatge a la dona, a l'església dels Sagrats Cors.


0 COMENTARIS