La parròquia de Santa Catalina Thomàs celebra solemnement la seva titular


04 de agost de 2021. 10:00h.

Presisdí i predicà Mn. Josep Adrover, vicari general de la nostra Diòcesi, amb presència de la "Beateta" representada enguany per la nina Mireia Timoner Cabalín.El proppassat 28 de juliol la Parròquia de Santa Catalina Thomàs de Palma va celebrar amb especial solemnitat la festa de la Santa mallorquina que és la seva titular i patrona. Per segon any consecutiu i a causa de la pandèmia –ara en plena cinquena onada-- es varen haver de suspendre tots els actes de festa popular i de carrer que s'organitzaven cada any la setmana immediatament anterior: jocs infantils, ball de bot, concert de la banda de música, exposicions, activitats esportives, etc. Només a les 13 h del dia 28 hi hagué repicada de campanes i a les 20 h la solemne concelebració eucarística. Presidí i predicà Mn. Josep Adrover, vicari general de la nostra Diòcesi, amb presència de la "Beateta" representada enguany per la nina Mireia Timoner Cabalín. El cor d'adults de la Parròquia ajudà a potenciar els càntics de l'assemblea i hi hagué ball de l'oferta amb la música dels xeremiers.

A l'homilia Mn. Josep Adrover animà tots els presents a viure avui la nostra vida cristiana "contemplant Santa Catalina, pregant a Santa Catalina, imitant a Santa Catalina, deixant-nos estimar i acariciar per l'amor de Déu com Santa Catalina, estimant Déu i el proïsme com Santa Catalina, deixant-nos seduir per Déu com Santa Catalina, mantenint una vida interior com Santa Catalina"...

Just abans de la benedicció, el rector tengué paraules de felicitació i d'agraïment per tots els presents, sense oblidar els malalts, els majors, els impedits i totes aquelles persones i famílies confinades, les que han perdut éssers estimats, o que han patit o pateixen encara les conseqüències sanitàries, psicològiques, econòmiques i socials del covid-19.

Al final es cantaren els "Goigs a la Santa Pagesa Catalina Thomàs venerada a la seva Parròquia de Ciutat" lletra de Llorenç Moyà Gilabert i música de Mn. Antoni Mateu i Mulet, i també algunes estrofes de la cançó popular "Sor Thomasseta". Tot plegat, una celebració ben viscuda i reeixida.


0 COMENTARIS