El Telèfon de l'Esperança ha atès 115 persones que telefonaven per temàtica suïcida en el primer semestre del 2020


10 de setembre de 2021. 10:00h.

El 10 de setembre és el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi.El Telèfon de l'Esperança ha atès 115 persones que telefonaven per temàtica suïcida en el primer semestre d'aquest any. Un nom elevat en comparació amb el 2020, quan en tot l'any és encallin atendre 67 persones amb factors associats al risc suïcida.
El Telèfon de l'Esperança ha presentat aquestes dades coincidint amb la jornada del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi en una roda de premsa on vàrem participar Antonia Torres Canet, presidenta del Telèfon de l'Esperança i Lino Salas, portaveu del Telèfon de l'Esperança.

La campanya "La teva salut emocional, la millor vacuna per a prevenir el suïcidi" pretén ajudar a les persones amb idees o crisi suïcides, segons vàrem explicar "Hem triat un lema que té com a component principal un element que en aquests últims temps s'ha convertit en un símbol d'esperança i solidaritat, però que a més serveix de metàfora per a reconèixer la prevenció com a principal exponent per a evitar el suïcidi".

La depressió, la solitud, l'ansietat, la por i especialment durant la pandèmia es tenia por a la COVID i la ideació suïcida ha estat els motius principals per a marcar el 971 461 112 per a demanar ajuda.

El Telèfon de l'Esperança a les Illes Balears va atendre en els últims onze anys, i sumant el primer semestre de 2.021, a 19.215 persones de les quals 550 van ser de temàtica suïcida.


0 COMENTARIS