Celebració de la festivitat de la Mare de Déu,Patrona de Mallorca al Santuari de Lluc


13 de setembre de 2021. 11:00h.

El grup Güell ha lliurat de manera simbòlica més de 40.000 quilos d'aliments. Després de la missa s'ha inaugurat un monòlit en homenatge a la figura de Tolo Güell.El santuari de Lluc va celebrar la festivitat de la Mare de Déu de Lluc, Patrona de Mallorca amb una Missa Solemne a la Basílica presidida pel Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, amb el Prior de Lluc, Marià Gastalver.

En la seva homilia, Mons. Taltavull ha destacat la cultura del diàleg, l'encontre i la trobada: "L'església s'ha organitzat sempre entorn d'un centre de culte. Els cristians si una cosa té valor per la nostra vida és la referència d'aquest punt d'encontre, per què si anam tots sols la nostra fe torna anorèxica. No podem viure la nostra fe individualment. Necessitam els altres com avui ho estam vivim aquí. Per tant lo més important per un santuari, que és allò que volem que Lluc sigui, és l'acolliment, és la primera condició perquè tothom s'hi trobi aquí com a casa. En la Casa de la Mare hi cabem tots i tothom s'hi ha de sentit-se estimat i reconegut pel que és".

En el moment de la tradicional ofrena a la Verge, el president del Grup Güell, Francisco Bauzà, ha lliurat de manera simbòlica més de 40.000 quilos d'aliments i productes de primera necessitat recaptats pel Grup Güell amb finalitat solidària.

Després de la missa solemne, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha inaugurat a la Plaça dels Pelegrins, un monòlit en homenatge a la figura de Bartomeu Barceló, més conegut com Tolo Güell, que s'ha destapat en presència de la seva vídua.

Tot seguit, es va celebrar l'assemblea anual d'antics blauets, encapçalada pel Bisbe Sebastià, el Prior del Santuari i Llorenç Gelabert, President dels antics blavets de Lluc.

La pandèmia ha impedit un any més la celebració de la tradicional 'Pujada a Lluc a Peu', tant des de la Part Forana com des de Palma.


0 COMENTARIS