Presentació de la campanya per a la Jornada mundial del migrant i del refugiat 2021


21 de setembre de 2021. 18:00h.

El lema de la Jornada d'enguany és «Cap a un nosaltres cada cop més gran».Dimarts passat dia 21 de setembre va tenir lloc la presentació de la campanya per a la Jornada mundial del migrant i del refugiat 2021.

Participen en aquesta presentació, el director del departament de Migracions, Xabier Gómez; el bisbe auxiliar de Madrid i bisbe responsable de Migracions, Mons. José Cobo i Milagros Tobías, veneçolana que treballa en la parròquia La nostra Senyora del Camí (Madrid).

El lema amb el qual se celebra aquesta Jornada és enguany: «Cap a un nosaltres cada cop més gran» i l'objectiu, prendre consciència de la situació del món en el qual vivim davant el desafiament de les migracions i les oportunitats que ens ofereixen de cara al futur.

Durant la roda de premsa es va explicar que «per a respondre en clau des que ens crida a posar tot l'esforç a constituir, amb tots, un sistema que normalitzi la migració legal i segura a llarg termini, i que es basi plenament en una ètica recolzada en els drets humans, en l'horitzó de fraternitat universal i en el dret internacional».

«Això ens obre a la tasca d'ajudar a recrear el model de ciutadania que propiciï una cultura de la integració que, a més, aprengui a globalitzar la responsabilitat de viure junts en aquesta casa comuna». En aquesta línia, van assenyalar com a exemple les propostes del papa Francesc en el capítol que dedica a «la millor política» dins de l'encíclica Fratelli tutti.


0 COMENTARIS