Conferència: "La benedicció i l'oportunitat d'una ferida 500 anys després", de Javier Melloni


21 de setembre de 2021. 16:00h.

La família ignasiana de Mallorca es va reunir el passat 20 de setembre, a la casa d'espiritualitat de Son Bono, en l'inici dels actes organitzats amb motiu de l'Any Ignasià.El 20 de setembre a les 19 h la família ignasiana de Mallorca es va reunir a la casa d'espiritualitat de Son Bono en l'inici dels actes organitzats amb motiu de l'Any Ignasiana.

El jesuïta Javier Melloni va fer un recorregut sobre la vida de Sant Ignasi dividint la seva exposició en tres moments amb tres ferides:
La ferida de la infantesa de Sant Ignasi. Iñigo va créixer mancat de la mirada materna, perquè la seva mare va morir en néixer ell. Al mateix temps va quedar mancat de la mirada paterna, ja que la seva presència recordava al pare la mort de la seva esposa. Així doncs, Iñigo va créixer esforçant-se per ser mirat i reconegut pel seu entorn.

De soldat a pelegrí. Als trenta anys, en plena carrera militar, una segona ferida li va prostrar en el seu llit i allí va romandre durant nou mesos tractant d'escoltar el que li havia succeït.

Segona conversió d'Ignasi a Manresa. Tres etapes van constituir aquest procés: L'eufòria del neoconvers amb oració i dejunis intensos. La nit fosca marcada per un profund sentiment d'acte acusació. Finalment, la rendició i la invasió mística en la Il·luminació del Cardoner, on va poder veure totes les coses noves en Crist. Déu engendrant en cada instant.

Al final de la conferència, Javier Melloni va insistir en la triple escolta que caracteritza el discerniment ignasià: l'escolta sagrada a Déu en el silenci, l'escolta dels uns cap als altres i l'escolta del moment en què vivim.


0 COMENTARIS