Càritas Diocesana de Tenerife llança una campanya d'emergència amb la població de l'illa de la Palma


23 de setembre de 2021. 12:00h.

Mons. Taltavull ha mantingut contacte telefònic amb el bisbe de Tenerife, per oferir-li col·laboració i disponibilitat de la Diòcesis en totes les tasques de suport a les famílies damnificades.Càritas Diocesana de Tenerife ha llançat una campanya d'emergència per a canalitzar tota l'ajuda i solidaritat que estan rebem , habilitant un compte corrent ES02 2100 6722 6122 0073 3169 i poder assistir a les persones afectades per aquesta catàstrofe natural a la qual s'enfronten els nostres germans i germanes de l'Illa.

D'igual manera, també es poden realitzar aportacions a través del codi 03762 del sistema BIZUM, l'aplicació bancària que podem descarregar en els nostres telèfons mòbils.

Des de el Bisbat de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull ha mantingut contacte telefònic aquest matí amb el bisbe de Tenerife, Bernardo Álvarez, per oferir-li col·laboració i disponibilitat de la Diòcesis de Mallorca i de Càritas Diocesana de Mallorca, en totes les tasques de suport a les famílies damnificades.

Cal assenyalar que entre els afectats que han hagut de ser evacuats i que han perdut els seus habitatges es troben diferents agents de Càritas de les comunitats parroquials dels municipis del Pas i Els Plans de Aridane. Càritas Diocesana de Tenerife articula el seu treball en dos arxiprestats a l'illa de la Palma, en Santa Cruz de la Palma i Els Plans de Aridane.

A més de l'acolliment i l'acompanyament a les famílies més vulnerables, es desenvolupa el projecte Mila, d'ocupabilitat de persones en situació d'exclusió social o en risc de patir-la; i el projecte d'Unitats Mòbils d'Atenció en Carrer per a persones sense llar. En total, l'any passat es van atendre a l'illa a 1.300 persones a través de les parròquies i dels diferents projectes i programes que desenvolupa l'entitat diocesana.

A fi de realitzar un seguiment estret de l'evolució d'aquesta emergència, Càritas Diocesana de Tenerife ha constituït un gabinet de crisi a fi d'identificar les necessitats més urgents de la població afectada i anar definint en el curt i mitjà termini les respostes més adequades a l'evolució d'aquesta.

Així mateix, Càritas Diocesana de Tenerife valora positivament la rapidesa de les Administracions públiques a l'hora de vetllar per la seguretat de totes les persones afectades i garantir la cura els qui estan en situació de major vulnerabilitat, aquells que són el centre de la nostra acció. D'igual manera, volem oferir la nostra col·laboració i total disposició davant els efectes socials causats per aquesta emergència. Sumem els nostres esforços i recursos als dels agents socials i institucions presents en les zones afectades i de tota l'Illa de La Palma, compartint amb ells el compromís i la solidaritat que ens mou com a Església.

Expressem tota la nostra proximitat als damnificats i llancem un missatge d'ànim a la població palmera en general i, molt especialment, a les persones i famílies que s'estan veient afectades per aquesta històrica situació de risc volcànic. "CADA GEST COMPTE".


0 COMENTARIS