La Fundació Santuari de Lluc rep el suport de la Fundació "la Caixa" i CaixaBank per a fer més accessible el seu Jardí Naturalista


28 de setembre de 2021. 10:30h.

L'entitat ha rebut una aportació econòmica de 17.500 € de la Fundació "la Caixa", a través de CaixaBank, que s'emmarca en un pla d'ajudes global de 35.000 € a la Fundació Santuari de Lluc.La Fundació Santuari de Lluc ha rebut el suport de la Fundació "la Caixa" i CaixaBank al seu projecte d'eliminar les barreres arquitectòniques d'una part del Jardí Naturalista del Santuari per a fer-lo, d'aquesta forma, accessible a les persones amb necessitats especials de mobilitat que el visitin.

L'entitat rebrà una aportació econòmica de 17.500 euros de la Fundació "la Caixa", a través de CaixaBank, que s'emmarca en un pla d'ajudes global de 35.000 euros al santuari, i que també es destinarà al projecte 'Aula Natura', un nou espai de sensibilització i conscienciació mediambiental destinat a nins, joves i usuaris d'entitats socials que substituirà l'antic hivernacle del jardí que fou gairebé destruït per una tempestat. Marià Gastalver, secretari de la Fundació Santuari de Lluc, i María Cruz Rivera, directora territorial de CaixaBank a les Balears, han mostrat la seva satisfacció per la signatura de l'acord.


Per Marià Gastalver Martín, aquesta col·laboració suposa "una gran ajuda per part de CaixaBank que reforça i valora un projecte que aposta per l'accessibilitat". "Lluc vol ésser un lloc amb totes les seves variants: espiritual, ecològica i cultural", ha subratllat. Per la seva banda, María Cruz Rivera ha destacat "la importància de la solidaritat i col·laboració entre les distintes entitats i institucions per protegir les persones en situació de vulnerabilitat".

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Per la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot donar suport a la Fundació "la Caixa" en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant-hi una part del pressupost de la Fundació. El 2020, el 89% de les oficines del banc donaren suport a qualque projecte social. La col·laboració entre ambdues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per a treure endavant els seus programes. D'aquesta forma, el 2020, s'ha donat suport a més de 8.500 projectes pertanyents a 7.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, els majors i l'envelliment. Des de l'inici de la crisi de la COVID-19, la Fundació "la Caixa" ha col·laborat, a través de CaixaBank, amb 1.700 projectes relacionats amb l'abastiment d'aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.


0 COMENTARIS