Assemblea de l'OFS de Mallorca al Santuari de Cura


30 de setembre de 2021. 10:00h.

Reunió de les fraternitats de l'Orde Franciscà Secular de Mallorca al Santuari de Nostra Senyora de CuraDos motius ben concrets ajuntaren, el dissabte dia 25 de setembre, a una bona representació de cada una de les fraternitats de l'Orde Franciscà Secular de Mallorca al Santuari de Nostra Senyora de Cura. En primer lloc establir el "punt de partida" per a una nova etapa de vida fraterna, que s'espera fructífera i plena de l'Esperit, a la Zona Balear de l'O.F.S. Per altra banda, la celebració del primer dels actes commemoratius del vuitè centenari de l'Orde dels terciaris franciscans. La primera part d'aquest pelegrinatge s'estructurà amb la salutació a la Mare de Déu, la presentació de la jornada i la conferència que dirigí a tots els participants Fra Mateu Sanclimens, caputxí del Convent de Palma.

Després d'un breu moment de descans, celebrarem l'Eucaristia que presidí Fra Jaume Puigserver, franciscà del T.O.R., assistent espiritual de l'O.F.S. a Balears. En el transcurs d'aquesta, prengué significatiu relleu el moment de la pregària dels fidels. Les fraternitats que participaren de l'aplec, presentaren diverses intencions per l'Església, pel món sencer, per la Família Franciscana i pel Terç Orde. Cada pregària anava acompanyada d'una llàntia que quedà encesa als peus de l'altar d'aquest santuari marià, franciscà i lul·lià, tot perllongant la voluntat dels terciaris de viure atents i pregar per les diverses necessitats.

A primera hora del capvespre els participants a l'aplec van compartir el dinar i, després, una improvisada estona d'esbarjo. Tot, va resultar alegre i era palpable l'ambient fratern que es feu present durant tota la jornada. Els més valents van trobar una estona per fer una visita a la cova del Beat Ramon Llull, indret tan important en la vida de conversió del gran i modèlic terciari mallorquí i en la història dels franciscans seculars de Mallorca. Cap al final del programa, altra vegada es reuniren a l'església per acomiadar-se de la Mare de Déu tot obsequiant-la amb el cant de la Salve Regina i demanant-li que tengui CURA de les fraternitats que la visitaren i dels projectes que es plantejaren durant la jornada. Després de les paraules de cloenda per part dels representants de l'O.F.S. a Balears, es posà el colofó a la peregrinació amb el cant de l'Himne dels Terciaris Franciscans de Mallorca ("Les contrades de Mallorca, protegiu Germà Francesc", lletra de mossèn Pere Orpí i música del P. Francesc Batle, T.O.R.).


0 COMENTARIS