Benedicció del P. Manel Gasch i Hurios com a nou abat del Monestir de Santa Maria de Montserrat amb l'assistència de Mons. Sebastià Taltavull.


14 de octubre de 2021. 09:00h.

El Bisbe de Mallorca va participar de la cerimònia i va felicitar el nou abatAhir matí se celebra l'acte de benedicció del P. Manel Gasch i Hurios com a nou abat del Monestir de Santa Maria de Montserrat, conferida per l'Excm. P. Manuel Nin i Güell, monjo de Montserrat i bisbe (exarca apostòlic) dels catòlics de tradició bizantina de Grècia. A la cerimònia hi assistiren una nodrida participació dels bisbes de Catalunya i un bon nombre de superiors masculins i femenins, benedictins i cistercencs, amb el Revm. P. Gregory J. Polan, abat primat de la Confederació Benedictina; i el Rdm. P. Guillermo Arboleda, abat president de la Congregació Sublacense-Cassinesa. Mons. Sebastià Taltavull va compartir la jornada amb els celebrants.

La celebració fou precedida, en qualitat d'ofrena musical dels Antics Escolans de Montserrat, d'un "Preludi Abacial per a orgue", obra expressament composta per Andreu Diport i Feliu (Barcelona 1998) sobre la signatura musical «G-As-C-H» (sol-la bemoll-do-si). Els textos i els cants van ser els propis de la Festa dels beats màrtirs (que se celebra avui, com cada 13 d'octubre), amb intervencions de l'Escolania i la Capella de Música.


0 COMENTARIS