L'Església a Mallorca atén més de 82.700 persones en risc d'exclusió, malaltia i amb necessitats agreujades per la pandèmia


05 de novembre de 2021. 09:00h.

Diumenge que ve se celebra el Dia de l'Església Diocesana sota el lema "Som allò que tu ens ajudes a ser. Amb tu, som una gran família"La diòcesi de Mallorca celebrarà aquest diumenge, 7 de novembre, la campanya del Dia de l'Església Diocesana amb pregàries i col·lectes especials per al sosteniment econòmic de la labor evangelitzadora i assistencial de l'Església que acompanya, acull, està a prop del pobre i ajuda.

L'any passat, en el context de dificultat per la pandèmia amb les seves conseqüències econòmiques i socials, l'Església a Mallorca atengué 82.735 persones en un total de 169 centres; 1.669 persones en centres d'ajuda a drogodependents; 7.327 immigrants i refugiats; 2.868 persones a centres per promoure la feina; d'altres 1.439 a cases per a ancians, malalts crònics i persones amb discapacitat i a centres per a la promoció de la dona i víctimes de la violència foren ajudades 560 persones. En tota aquesta labor col·laboraren a més 653 voluntaris de Càritas i 22 de Mans Unides.

El 2020, un total d'11.355 persones (2.500 més que el 2019), en situació de vulnerabilitat i en risc d'exclusió, foren les beneficiàries de les ajudes de Càritas. Parlam de 35 centres entre d'altres de distribució d'aliments, menjador social Sor Isabel Bonnín, suport a l'habitatge, ajudes a l'educació, salut i transport, assessoria jurídica i activitats grupals i comunitàries. El treball en inserció sociolaboral inclou els tallers prelaborals, els tallers formatius, les formacions específiques així com la formació en el lloc de feina i pràctiques formatives a l'empresa. El Taller Koluté d'orientació sociolaboral, d'intermediació i tallers de recerca de feina. I EINES, l'empresa d'inserció de Càritas Mallorca entorn de l'activitat tèxtil.

Quant a activitat pastoral i evangelitzadora, la diòcesi compta 225 sacerdots i 152 parròquies, 526 religiosos i religioses i 8 monestirs, 54 missioners, 15 diaques permanents i 593 catequistes.

Així mateix, l'activitat celebrativa inclogué l'any passat la celebració de 1.012 batejos i 1.075 primeres comunions, així com 315 confirmacions i 178 matrimonis.

"Som allò que tu ens ajudes a ser. Amb tu, som una gran família" és el lema del Dia de l'Església Diocesana 2021, que se celebrarà diumenge, 7 de novembre, un dia per a recordar que no vivim la fe en solitari, sinó que, junts, en família, aconseguim mantenir una parròquia apassionada i activa.

En el seu escrit amb motiu del Dia de l'Església Diocesana, el bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, afirma que "com a Església diocesana, comunitats parroquials i entitats d'Església dedicades a l'acció caritativa i social i a l'ajuda fraterna, podem viure la nostra vocació cristiana i la nostra missió enmig del poble, estant atents a les persones i descobrint en el cor del missatge cristià allò més nuclear de l'Evangeli".

En aquest sentit, diu, "la Paraula de Déu ens urgeix constantment a unes actuacions que siguin més eficaces en bé de tots i ens diu que «no estimem de paraula i amb la boca, sinó amb fets i de veritat» (1Jn 3,18). És una invitació a l'autenticitat quan acceptam fer realitat entre nosaltres l'Evangeli. De la mateixa manera, com ho intentam avui, Dia de l'Església diocesana, som urgits a participar activament en la vida de l'Església, sentint-nos coresponsables de les seves activitats apostòliques i, de forma especial, les que es refereixen a la seva missió de promoció i manteniment".


0 COMENTARIS