El Bisbe nomena dos nous canonges per a la Seu


06 de novembre de 2021. 13:00h.

Havent consultat al Capítol de la SeuHavent consultat al Capítol de la Seu, tal com estableix el cànon 509 del Codi de Dret Canònic, el bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, ha nomenat dos nous canonges de la Santa Església Catedral Basílica de Mallorca.


Els nous membres del Capítol Catedral són:

Mons. Josep Adrover Vallbona
Mn. Antoni Jesús Dols Salas


El Capítol de canonges és un col·legi de sacerdots, al qual correspon celebrar les funcions litúrgiques més solemnes a l'església mare de Mallorca, la Catedral. Són el grup de sacerdots que l'Església envia a la Catedral perquè vetllin per la bona realització de les tres dimensions que la defineixen: el culte catòlic i ecumènic; el diàleg cultural amb la societat mallorquina, amb la finalitat d'ajudar a mantenir la pròpia identitat; i la taula de la caritat, perquè arribi als més necessitats l'ajuda que permet l'economia de la Catedral. El pròxim 15 de desembre a les 19 hores tindrà lloc una celebració en la Catedral on els dos nous canonges seran instituïts i iniciaran el seu ministeri en la Catedral de Mallorca.Mons. Josep Adrover Vallbona (Calonge - Santanyí, 1969) va ser ordenat el 1996 (ara fa 25 anys). És llicenciat en Dret Canònic per la Universitat Gregoriana de Roma, i actualment és, entre altres càrrecs diocesans, el Vicari General de la Diòcesi, que compagina amb rector de les parròquies de Sencelles, Costitx i Biniali. És jutge del tribunal eclesiàstic i professor del Seminari.


Mn. Antoni Jesús Dols Salas (Palma, 1963) va ser ordenat el 1989. És llicenciat en 
Teologia Dogmàtica per la Universitat Gregoriana de Roma i és Doctor per la Facultat de Teologia de Catalunya. Actualment és, entre altres càrrecs diocesans, el rector de la Parròquia de Santa Eulàlia de Palma, director del Centre d'Estudis Teològics de Mallorca (CETEM) i arxipreste de Palma-Ponent.


0 COMENTARIS