Nova Unitat Pastoral a Palma per a impulsar l'Acció Social de Càritas


08 de novembre de 2021. 09:00h.

La Unitat Pastoral vol potenciar el treball comunitari i el projectes grupals a les barriades del Pont d'Inca, Son Cladera, Verge de Lluc i Es ViveroAmb la intenció de reforçar l'acció social de Càritas, es crea una nova unitat Pastoral que engloba les parròquies Sant Alonso Rodríguez ( Pont d'Inca); Nostra Senyora del Roser (Son Cladera) Verge de Lluc i Crist Rei (Es Vivero).

Després d'aquests temps de pandèmia, on encara estam vivint el dol per les diferents pèrdues, des de les comunitats parroquials, necessitam mirar endavant amb esperança i cercar horitzons més amplis que ens permetin recrear l'existència, les oportunitats i els projectes de vida de tothom, especialment de les persones que acompanyam a Càritas. És al que ens convida la campanya institucional de Càritas d'enguany i el Papa Francesc a través de l'encíclica Fratelli Tutti.

El projecte de la Nova Unitat Pastoral és un exemple d'aquest "construir una comunitat que somia" i que treballa junta per a construir una societat que vetlla, cuida i protegeix la dignitat i els drets humans de tothom.

Aquest projecte ha comptat amb l'impuls del rector de les quatre parròquies, així com de les tècniques socials de Càritas Mallorca i el suport de 25 persones voluntàries, moltes d'elles ja vinculades a les parròquies i també noves incorporacions que reforcen els grups d'acció social d'aquestes espais.

La iniciativa vol potenciar el treball comú i aprofitar els grups per compartir els projectes que es desenvolupen als diferents espais, uns projectes que cerquen més drets i més justícia social per a les persones que viuen una situació de desigualtat i vulnerabilitat. La prioritat es reforçar l'acollida i l'acompanyament a aquestes persones que necessiten un suport molt important.

A una primera reunió ja presencial, on varen participar el voluntariat, el rector , les tècniques socials de Càritas d'aquestes barriades , així com el Delegat d'Acció Social i Caritativa i la Directora de Càritas Mallorca, es varen plantejar diverses propostes que cerquen a més de reforçar l'acompanyament individual i col·lectiu, avançar en propostes de formació, temps lliure i els tallers creatius d'aquests espais.


0 COMENTARIS