Mn. Obinna Nicodemus Okoye va prendre possessió com a rector de la Parròquia de Sant Pius X


08 de novembre de 2021. 09:00h.

L'acte va tenir lloc el diumenge dia 7 de novembre en el transcurs d'una eucaristia solemne presidida pel Bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull.El diumenge dia 7 de novembre va tenir lloc l'acte d'entrada oficial de Mn. Obinna Nicodemus Okoye com a nou rector de la Parròquia de Sant Pius X de Palma, en el transcurs d'una eucaristia solemne presidida pel Bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull.

Durant l'homilia, Mons. Taltavull va recordar que aquest diumenge se celebrava el Dia de l'Església Diocesana: "Som allò que tu ens ajudes a ser, aquest és el lema d'aquest diumenge. Un any més, amb la consciència que som una família, és un moment en què hem de pensar com contribuesc jo amb la meva fe, amb la meva manera de ser, amb el meu esperit de comunió al fet que tota aquesta família, que és la diòcesi, sigui realment la família que el senyor vol. Ningú no pot dir que no és responsable dels altres. Un dels aspectes importants que sant Joan Pau II, quan parlava de l'espiritualitat del segle XXI, deia, era que una de les coses importants és que pensi que l'altre és un do per a mi, i jo som un do per a ell. Si pensam que no estam aïllats, que cadascun no va pel seu compte, sinó que ens necessitam els uns als altres, això ens ajuda a entendre el que és una comunitat, la qual cosa és una família. Tal vegada és l'exemple de la família el que més ens pot ajudar a entendre el que ha de ser una comunitat cristiana".

També va afegir unes paraules del papa Francesc quan va explicar el que és una parròquia: "És una presència de tota l'Església en un territori, i tenim la missió d'anar a tota la gent de per aquí a parlar-los de l'Evangeli, a comunicar l'Evangeli, a vegades no serà amb les nostres paraules només, sinó sobretot amb el testimoniatge de la nostra vida. Que puguin dir de nosaltres que és una Comunitat de persones que s'ajuden, que s'estimen, que se serveixen els uns als altres, que es preocupen dels més febles, que tenen l'atenció als malalts, que es preocupen dels més necessitats. Això és una parròquia una presència real en el territori. La parròquia també és àmbit d'escolta de la paraula de Déu".

Per acabar, el Bisbe va tenir unes paraules per al nou rector: "La parròquia és un lloc de creixement de vida cristiana. La parròquia, un lloc de diàleg, un lloc on aprenem a escoltar-nos, aprenem a dir alguna cosa, perquè hem escoltat. La parròquia és un lloc d'anunci on s'anuncien moltes coses especialment en la paraula de Déu. La parròquia és un lloc de caritat i un lloc d'adoració, d'oració i un lloc de celebració. I finalment la parròquia és un centre de constant enviament missioner, la missió és cap a fora, d'una Església en sortida. Una comunitat que mira cap a fora i tracta d'influir en molts ambients des de les famílies fins a qualsevol lloc per on passam i vivim. Per tant, aquest és el treball que t'encomanam, Nicodemus".


0 COMENTARIS