Presentació del llibre El Santo Cristo del Calvario. Pandemia Covid-19 a la parròquia de Santa Margalida de Palma


12 de novembre de 2021. 10:00h.

Van acompanyar l'autor, el pàter Manuel Redondo, Mons. Taltavull, el Comandant General de les Balears, Fernando García, el Dr. José María Sevilla i el director de Cope, Xavier Bonet, entre d'altresDia 11 de novembre es presentà en societat el llibre El Santo Cristo del Calvario. Pandemia Covid-19. Xavier Bonet, director regional de Cope Balears, presentà l'autor, Manuel Redondo, destacant-ne diversos caires.

La presentació del llibre la feu el lul·lista Dr. José María Sevilla Marcos. En ressaltà les dues idees centrals, en conjugar la Creu Salvadora de Nostre Senyor Jesús, que ens porta la vida eterna, amb la mort, sang, dolor i desesperança, que ens tenen encara lligats, en aqueixes conseqüències tremendes de tantes vides esgarrades pel virus. S'ha desfermat una crisi psicològica mundial en tots els que han perdut la feina i l'economia; per les relacions socials i familiars ressentides, en definitiva, tenim una societat ferida. Destacà com el llibre és amè; conté moltes il·lustracions, amb els missatges que l'autor envià als seus feligresos i propers, amb les fotos fetes la primavera de 2020, com a mostra que la vida continuava i que aquella naturalesa era reflex de Jesús mort i ressuscitat. No és la mort la que venç, en la pandèmia, sinó que la vida de Jesucrist és més forta que la mort. El llibre reflecteix la labor de tanta gent que ha donat el millor de si mateix: sanitaris, transportistes, comerciants, Forces Armades i els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i tota la població, en general. L'autor, en els mesos més durs de la pandèmia, va ser cada dia en el quarter i celebrà la Missa sense els feels, però els tingué presents tots els dies.

Mons. Sebastià Taltavull ressaltà, en la seva intervenció, com el llibre expressa la vivència que la creu de Crist és salvadora i, per això, l'autor il·lumina la fosca de la mort amb la llum del ressuscitat. De les paraules de Jesús a la creu, ens va dir, brolla aquell "Déu meu, Déu meu, per què m'heu abandonat?" perquè tota persona que passi per aquesta situació de dolor i desesperança, es vegi reflectida en aquell patíbul salvador que és la Creu redemptora de Jesús. També sortí dels seus llavis el "Perdonau-los perquè no saben què fan" i la canonització més ràpida de la història cristiana, en dir-li al bon lladre: "Avui seràs amb mi al paradís". Donà les gràcies al pàter Manuel per aquesta vivència de fe i esperança, igual que per voler transmetre-la.

L'autor pretengué que la presentació fos una experiència de fe, en contemplar la bella arquitectura gòtica del temple, en gaudir d'alguns poemes recitats i de la música de la comunitat grecocatòlica, amb el cant de Mn. Ionica i Maria, la seva esposa, a més de les melodies bizantines interpretades per Elena i el seu fill Víctor, de la parròquia ortodoxa de l'Encarnació. Acabà la part musical, amb una emotiva intervenció de Mn. Nicolae i de Ciprian, de la parròquia ortodoxa romanesa de Palma, amb una preciosa pregària cantada per tots els difunts.

El Comandant General de les Balears, Fernando García Blázquez, donà les gràcies a l'autor, destacant i agraint la seva entrega, durant tants d'anys, a l'Arquebisbat Castrense i ressaltà com el llibre és fruit d'una vivència de fe durant generacions, que vol transmetre avui als altres.

El autor, que donà les gràcies a tots els assistents, ressaltà que el seu llibre és un cant a la vida i a l'esperança, malgrat el dolor causat per aquesta terrible pandèmia. És un testimoni viu de la fe dels seus pares, dels seus paisans i d'aquells amb qui ha compartit la seva fe, servint durant quasi 42 anys els fidels de les Forces Armades, Guàrdia Civil i Policia Nacional. Donà gràcies a Déu pels seus 45 anys de sacerdoci. Per acabar, el Bisbe resà un respons per tots els morts causats per la Covid-19.


0 COMENTARIS