El Bisbe de Mallorca participa a Roma en el Congrés "El Beat Ramon Llull: el personatge i la seva relació amb l'Islam"


16 de novembre de 2021. 12:00h.

Organitzat pel Pontifici Institut d'Estudis Àrabs i d'Islamística (PISAI) de Roma amb la col·laboració de la Diòcesi de MallorcaMons. Taltavull participarà els propers dies 18, 19 i 20 de novembre en el Congrés "El Beat Ramon Llull: el personatge i la seva relació amb l'Islam", organitzat pel Pontifici Institut d'Estudis Àrabs i d'Islamística (PISAI) de Roma, l'Ateneu Universitari Sant Pacià i l'Escola Superior d'Estudis Medievals i Franciscans. L'hi acompanyen Mn. Gabriel Ramis, postulador de la causa de canonització del beat Ramon Llull, Mons. Jordi Gayà, professor de la Maioricensis Schola Lullistica i de l'Ateneu Universitari Sant Pacià, i Mn. Nadal Bernat, Vicari Judicial de la Diòcesi.

Durant la jornada inaugural, el Bisbe intervindrà juntament amb el Cardenal Miguel Ángel Ayuso Guixot (Missioner Combonià del Cor de Jesús), president del Pontifici Consell pel Diàleg Interreligiós; Armand Puig i Tàrrech, rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià, Diego Sarrió Cucarella (Missioner d'Àfrica), president del PISAI, i Marco Guida (Orde dels Frares Menors), president de l'Escola Superior d'Estudis Medievals i Franciscans.

El mateix dijous es projectarà el documental Phantasticus. El càntic de Ramon; es presentarà el volum Il beato Raimondo Lullo: il personaggio e il suo rapporto con l'Islam ('El Beat Ramon Llull: el personatge i la seva relació amb l'Islam'), preparat pel professor Diego Sarrió Cucarella; i Mn. Gabriel Ramis pronunciarà la relació inaugural: «La contribució del volum a la causa de canonització i proclamació com a doctor de l'Església».

Divendres, Mn. Jordi Gayà moderarà la taula redona sobre la relació de Llull amb l'Islam des del punt de vista teològic, on participen Marta Romano, Xavier Calpe (Pontifícia Universitat Antoniana). Seguidament tindran lloc dues taules redones més, sobre la relació de Llull amb l'Islam des del punt de vista filosòfic i sobre la persona i la vida de Llull. L'horabaixa, els assistents visitaran l'església de S. Francesco a Ripa i realitzaran la pregària a la basílica de Santa Maria in Trastevere.

A la sessió conclusiva de dissabte, el professor Armand Puig i Tàrrech (AUSP) introduirà i moderarà «Llull, un modern entre els antics». Així mateix, Mons. Jordi Gayà farà la presentació del volum Ramon Llull. Enchiridion Theologicum Lullianum, on intervindrà també el professor Leonardo Sileo OFM, rector de la Pontifícia Universitat Urbaniana.

La clausura del Congrés serà a càrrec del cardenal Lluís F. Ladaria Ferrer SI, prefecte de la Congregació per la Doctrina de la Fe.
0 COMENTARIS