Dia de la Catequesi de les Illes Balears


17 de novembre de 2021. 10:00h.

Coincidint amb la solemnitat de Jesucrist Rei de tot el Món, les diòcesis de les Illes Balears s'uneixen un any més per celebrar en comunió el dia de la Catequesi.Aquest diumenge 21 de novembre, celebram la solemnitat de Jesucrist Rei de tot el Món, dia en què cloem l'Any Litúrgic en què, després de celebrar el misteri de l'encarnació i el misteri pasqual, s'ha meditat sobretot el misteri de la seva vida, la seva predicació i l'anunci del Regne de Déu.

Coincidint amb aquesta solemnitat, les diòcesis de les Illes Balears s'uneixen un any més per celebrar en comunió el dia de la Catequesi. El lema que enguany s'ha proposat per emmarcar l'esmentada jornada és: «El nostre cor s'inflamava mentre ens parlava» (Lc 24, 32), que correspon al relat dels deixebles d'Emmaús i vol ser una referència explícita a aquesta transformació interior i permanent que experimenta aquell que es deixa tocar per la paraula del Crist i li obre el seu cor.

Els delegats de Catequesi de les Illes Balears han escrit una carta dirigida a preveres, diaques, responsables de la pastoral i catequistes per aquesta jornada que diu: La catequesi ha de néixer de la trobada personal amb el Senyor que «inflama el cor» i provoca en el catequitzand el desig de seguir-lo apassionadament i ser testimoni del seu amor enmig del món. Però aquest encontre, qui primer l'ha d'experimentar és el mateix catequista. En cas contrari, no és possible el testimoniatge. Potser aquest haurà de ser un dels criteris que caldrà valorar amb més cura a l'hora de conferir el nou ministeri de catequista instituït recentment pel papa Francesc.

Per altra banda, la referència a Emmaús ens recorda també la necessitat de fer camí plegats, com també ens convida a fer el Sant Pare en la fase diocesana del Sínode de Bisbes que just acaba d'iniciar-se i que vol ser una profunda reflexió de tot el poble de Déu sobre la manera concreta en què l'Església pot encarnar avui aquest «caminar junts», que és el que significa precisament la paraula «sinodalitat».
0 COMENTARIS