Rebost 2021


19 de novembre de 2021. 13:00h.

Campanya de recollida d'aliments, productes d'higiene personal i de neteja de la llar que Càritas Mallorca impulsa als centres escolars i empreses per a persones en situació de dificultatTornem a encetar des de Càritas Mallorca la Campanya del Rebost 2021, una iniciativa solidària de recollida d'aliments i productes de neteja personal i de la llar, a centres educatius, empreses i altres entitats. Una campanya que vol cobrir la demanda de productes de primera necessitat per a persones i famílies amb una situació de dificultat tant a Palma com a la Part Forana. Una realitat que existeix i que per desgracia a empitjorat amb la pandèmia amb l'increment de persones que viuen una situació d'exclusió. Des de Càritas intentam donar resposta a aquestes realitats a través de diferents propostes de col·laboració com la campanya del Rebost.

La participació de les famílies amb l'aportació de productes de primera necessitat a traves dels col·legis, instituts, empreses, associacions i altres entitats, o través d'una donació econòmica, és imprescindible perquè la campanya del Rebost sigui un èxit. Com també ho és fonamental la intermediació de voluntaris dels grups d'acció social de Càritas de les diferents parròquies, una xarxa de participació coordinada directament per Càritas Mallorca qui s'encarrega de la recollida dels productes i que posteriorment els deposita als Centres de Distribució d'Aliments, CDA's ,que l'entitat té a Palma i altres municipis de Mallorca, per entregar directament a les persones que més ho necessiten.

Càritas Mallorca té actualment 15 CDA's actius per atendre famílies, espais coordinats també pels Grups d'Acció Social de les Càritas Parroquials de Mallorca, i que l'any 2020 varen atendre a 4.671 famílies que es varen beneficiar d'ajudes directes en matèria d'alimentació.

Des de fa uns anys Càritas Mallorca apostam també per donar ajudes econòmiques directes a les persones i famílies perquè puguin fer la seva pròpia compra d'aliments. Una proposta que vol donar més autonomia a les famílies perquè puguin mantenir l'hàbit d'administrar un pressupost; perquè triïn el que volen menjar; evitin el malbaratament i fomentin la sostenibilitat alimentaria . Una resposta que dona dignitat a les persones.

El compromís i la solidaritat són imprescindibles perquè la realitat de persones en situació de risc d'exclusió social puguin millorar, per això la importància que centres educatius i entitats privades s'adhereixen a la campanya Rebost.

Com es pot col·laborar
- Amb productes bàsics d'alimentació (OLI, BRIKS DE BROU, LLET, GALETES, CEREALS, CONSERVES (tomàtiga, paté, sardines, tonyina...), productes d'higiene i neteja de la llar (XAMPÚ, SABÓ, DENTÍFRICS, BOLQUERS, LLEIXIU, DETERGENT DE ROBA...).
- Amb una aportació econòmica per a la compra d'aquests productes ( BIZUM 38191 o CAIXA COLONYA DE POLLENÇA – ES46 2056 0004 46 10011677119 -Concepte: REBOST). Aportació econòmica per a poder donar suport a les famílies i persones amb la compra d'altres productes que necessitin, i a fer un millor ús dels recursos.

Els interessats en adherir-se a la campanya poden posar-se en contacte a través del correu comunicacio@caritasmallorca.org


0 COMENTARIS