La Setmana de l'Orgue a Sant Francesc homenatja el pare Martorell i A. Caimari


25 de novembre de 2021. 09:00h.

Els organistesJean-Pierre Lecaudey y Miquel Bennàssar, el tenor Joan Laínez i la Jove Orquestra de les Illes Balears van ser els protagonistes d'aquesta XIII edició de la Setmana de l'OrgueEls dies 22, 23 i 24 de novembre, coincidint amb el dia de la patrona de la música, santa Cecília, a la basílica de Sant Francesc de Palma, se celebrà la XIII edició de la Setmana de l'Orgue en honor del pare Martorell, un dels músics illencs més complets de la segona mitat del segle XX, i d'Antoni Caimari, que deixà petjada en el camp de la música contemporània.

Per a la primera cita, hi hagué un recital d'orgue i tenor protagonitzat per l'organista francès Jean-Pierre Lecaudey, professor en el conservatori d'Avinyó, i el mallorquí Joan Laínez. En el programa, obres de Max Reger, Louis Vierne, César Franck, Georges Bizet, Johan Sebastian Bach i el pare Antoni Martorell Miralles TOR, present en totes les sessions.

El dimarts 23 Miquel Bennàssar oferí un concert en què, a més de Dietrich Buxtehude, Georg Böhm, Dénis Bédard i Martorell, inclogué una peça de Jan P. Sweelinck.

El dimecres 24 retornà Lecaudey, que tocà peces de César Franck, Jehan Alain, Martorell i Olivier Messiaen i altres dues per a orgue i orquestra de Georg F. Haendel i Josef G. Rheinberger, aquestes amb la Jove Orquestra de les Illes Balears, que dirigeix Joan Barceló.


0 COMENTARIS