Quart aniversari de l'inici del ministeri pastoral del bisbe Sebastià a Mallorca


25 de novembre de 2021. 15:00h.

Presidí l'Eucaristia en acció de gràcies al Santuari de Lluc, on també es va celebrar la sessió del Consell Presbiteral.El bisbe Sebastià ha celebrat el quart aniversari de l'inici del seu ministeri pastoral a Mallorca, després que exercís durant un any com a administrador apostòlic. Presidí l'Eucaristia en acció de gràcies al Santuari de Lluc, on també es va celebrar la sessió del Consell Presbiteral.

En l'homilia, el bisbe es dirigí als participants de la celebració parlant del manament de l'amor, i com "en conjunt i de forma col·lectiva, hem de respondre, moguts per la fe i l'amor, a la pregunta de Jesús, m'estimes?". I demanà als presents que responguessin "com a comunitat", afirmant que "si ho faig amb vosaltres, ben de cor, em veig amb el coratge de respondre que sí, afirmativament, encara que sigui des de la feblesa d'una forma d'estimar que no arriba a l'alçada de la forma de Jesús".

Així mateix, Mons. Taltavull va llegir les Benaventurances dels bisbes que fa el Papa Francesc, compartint-ho com a missió també per als preveres. Entre d'altres el Papa diu "Benaventurat el bisbe que obra la pau, que acompanya els camins de reconciliació, que sembra en el cor del presbiteri la llavor de la comunió, que acompanya a una societat dividida per la sendera de la reconciliació, que pren la mà de cada home i cada dona de bona voluntat per a construir la fraternitat. Déu el reconeixerà com el seu fill". Les Benaventurances completes es poden consultar al PDF adjunt.

Ha acabat encoratjant els assistents a "seguir treballant en tot el que ens hem proposat, estar al costat de la gent i viure la nostra pastoral com una pastoral de proximitat i tendresa".

L'Eucaristia ha conclòs amb la incorporació del cor dels Blauets de Lluc per a cantar tots junts La Salve i donar gràcies a la Mare de Déu de Lluc i invocar la seva protecció.

Acte seguit el bisbe va convidar a dinar als assistents del Consell Presbiteral (on també hi ha inclosos el Consell Episcopal, els Arxiprestes i el Col·legi de Consultors), així com els membres Consell d'Assessors.


0 COMENTARIS