EL BISBE JAVIER SALINAS COMENÇA LA SEVA PRIMERA VISITA PASTORAL A MANACOR


26 de febrer de 2015. 13:45h.

Aquest dissabte es donarà inici a la primera Visita Pastoral que el Bisbe Javier Salinas realitzarà a les parròquies de Manacor del 28 de febrer al 8 de març.Aquest dissabte es donarà inici a la primera Visita Pastoral que el Bisbe Javier Salinas realitzarà a les parròquies de Manacor del 28 de febrer al 8 de març. Les trobades, habitualment, constaran de dues parts: En la primera els representants dels col·lectius explicaran al prelat l’activitat quotidiana dels grups, els projectes i preocupacions dels agents de pastoral i, seguidament, el Bisbe Javier oferirà les orientacions pastorals previstes per a aquest curs.

La Visita Pastoral és ocasió singular perquè el Bisbe pugui, personalment, acostar-se a la realitat de les parròquies i a aquelles persones que, a més dels preveres, tant feels laics com consagrats, atenen els diversos serveis de la vida parroquial. D’aquesta manera, el Bisbe s’ha interessat per fer-se càrrec de projectes i dificultats, de la incidència dels programes i serveis diocesans, així com oferir la seva paraula per orientar tasques i animar la renovació constant de la pròpia fe i vida cristiana, personal i comunitària.

Amb motiu d’aquest esdeveniment, les parròquies han iniciat la preparació de la Visita mitjançant la posada a punt dels documents i llibres parroquials, a través de la realització d’un treball-informe de revisió i anàlisi de la pròpia realitat parroquial en els aspectes més importants, així com de fer partícip el conjunt de cada comunitat parroquial de l’esdeveniment.

El Bisbe Javier Salinas es posarà a disposició dels mitjans de Manacor el proper dimarts 3 de març a les 11:00 h als locals de la Parròquia dels Dolors (Can Vallespir – Rector Caldentey, 2A).


LA VISITA PASTORAL, UN COSTUM A MALLORCA DES DEL SEGLE XVI
D’ençà de l’arribada del Bisbe Dídac d’Arnedo l’any 1553, cada bisbe de Mallorca ha fet la Visita Pastoral. La Visita Pastoral és un costum antic, potenciat per múltiples Concilis Provincials d’Esglésies particulars; ara bé, en la forma que ara les coneixem varen néixer en el Concili de Trento (1545-1563).

Cada visita ens diu el dia i l’any que la fa. Ens descriu el que hi troba a cada parròquia, església, ermita, monestir, hospital... i entre el que diu, el que mana fer i el que prohibeix que es faci, ens van mostrant la situació material dels nostres pobles, les manifestacions socials que hi havia. De llavors ençà cada bisbe ha fet la Visita Pastoral.

Actualment la Visita es fa de manera un tant diferent, ja que es posa més esment en les persones, en les activitats pastorals que es fan ja a nivell parroquial o arxiprestal, mirant d’encoratjar la vida cristiana dels fidels.


VISITA PASTORAL A MANACOR
FEBRER-MARÇ 2015

Dissabte 28
19 h Pregària amb els agents de pastoral. Convent de Manacor

Diumenge 1
10 h Trobada amb la vida religiosa. Monestir de Benedictines
19:30 h Missa a la Parròquia de Sant Pau

Dilluns 2
Matí i horabaixa Visita a malalts.
20:00 h Trobada amb l’Obra Cultural de Manacor

Dimarts 3
11:00 h Trobada amb els mitjans de comunicació
17:00 h Trobada amb professors de la Caritat i la Puresa. Col·legi de la Puresa
20:30 h. Trobada amb el Consell Interparroquial. Rectoria Parròquia dels Dolors

Dimecres 4
10:00 h Trobada amb els alumnes d’ESO a Crist Rei
14:00 h Trobada amb els professors dels Instituts d’Educació Secundària
17:00 h Trobada amb professors de la Salle
20:30 h Trobada amb agents de pastoral a Can Vallespir

Dijous 5
17:00 h Trobada amb els professors de Sant Francesc
18:30 h Visita a Càritas Manacor
19:00 h Visita a s’Alberg (repartiment aliments)
20:00 h El Bisbe serveix i es posa a taula amb les ONG

Divendres 6
10:00 h Inauguració botiga de roba de Càritas
12:00 h Trobada amb les autoritats
20:30 h Trobada amb l’associació cultural s’Agrícola

Dissabte 7
Matí Visita a l’Esplai Crist Rei
16:00 h Trobada amb els pares i nins de catequesi de Crist Rei
18:30 h Missa a la Parròquia de Crist Rei

Diumenge 8
11:00 h Trobada amb els capellans grans
13:30 h Dinar amb la comissió preparatòria de la visita
20:00 h Missa de clausura a la Parròquia de la Mare de Déu dels Dolors


0 COMENTARIS